Kunstiõpetaja kasvuhoones paisus pirakas tomat

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Seemnepakil lubati vilja kaaluks kuni 250 grammi, tulemus üllatas Kille Kruuvi nii, et vili sai huvi pärast üle kaalutud.
Seemnepakil lubati vilja kaaluks kuni 250 grammi, tulemus üllatas Kille Kruuvi nii, et vili sai huvi pärast üle kaalutud. Foto: Kille Kruuv

Kunstiõpetaja Kille Kruuv, kes töö kõrvalt Aresi külas talu peab, leidis kasvuhoonest pirakaks paisunud tomati. Seemnepakil lubati vilja kaaluks kuni 250g, aga kaal näitas poole rohkem.    

Tegu on sordiga "Red Pear", mida tomatikasvataja ise nimetas kotttomatiks."Viljad on pealt kokku kroogitud koti välimusega," selgitas ta ja rääkis, et pirakas tomat oli  talle suureks üllatuseks. "Polnud käinud kasvuhoones ammu, sest enam ma tomateid ei kasta," rääkis Kille Kruuv ja soovitas tomatite kastmisele praegu enam energiat mitte raisata.

"Tomat ei talu liigniiskust. Praegu on päevase ja öise temperatuuri vahe nii suur, et tekib kondensvesi ja üleliigne niiskus kasvumajas ei ole hea. Tekib hallitus ja sellest tulevad uued probleemid," ütles Kruuv, kes pidas nüüd oluliseks, et olemasolevad viljad küpseks saaksid. Uusi võrseid ja õitsemist pole tema sõnul mõtet ergutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles