Kanepit Eestisse smugeldanud mehed mõisteti aastateks vangi

BNS
Copy
Pildil kanep.
Pildil kanep. Foto: OVE MAIDLA / PM/SCANPIX BALTICS

Pärnu maakohus mõistis esmaspäeval kolmele mehele kuue kilo kanepi Eestisse toimetamise eest pikad vangistused.

Kohus tunnistas Guido, Kristo-Rainari ja Jurise süüdi suures koguses narkoaine ebaseaduslikus käitlemises grupis ning mõistis nad kaheksaks aastaks vangi, ütles kohtu pressiesindaja Jaanika Lusti BNS-ile.

Guido ja Kristo-Rainari karistus hakkab kulgema nende kinni pidamisest ehk alates mulle 23. septembrist. Jurise karistusest loeb kohus maha tema eelvangistuses viibitud aja neli kuud ning tal jääb kanda veel seitse aastat ja kaheksa kuud. Jurisele määras kohus lisakaristusena väljasaatmise riigist koos sissesõidukeeluga viieks aastaks. 

Kohus konfiskeeris Guidolt äravõetud sularaha 460 eurot ja sõiduauto Peugeot 206. Kristo-Rainarilt konfiskeeris kohus äravõetud sularaha 480 eurot. Konfiskeerimise asendamiseks mõistis kohus Guidolt välja 7120 eurot, mille täitmise tagamiseks on Eesti kasuks määratud kohtulik hüpoteek ühele kinnisasjale.

Kahe eestlase juurest leiti läbiotsimisel möödunud aasta septembris üle kuue kilo kanepit, mis ületab suure koguse piiri pea kümnekordselt.

«Läbiotsimisel ära võetud narkootikumi turuväärtus tänaval oleks umbes 120 000 ja sellest oleks narkojoobe tekitamiseks jätkunud ligi 10 000 inimesele,» on Lääne prefektuuri kriminaalbüroo narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Tarmo Värat öelnud.

Prokuratuuri taotlusel võeti 42-aastane Guido ja 53-aastane Kristo-Rainar pärast läbiotsimist vahi alla, oktoobri alguses vahistati ka grupiga seotud läti kodanik. Eestlastest süüdistatavad on vahi all siiani, kuid 43-aastane Juris vabastati jaanuari lõpus.

Tarmo Värati sõnul sai asi politsei jaoks alguse 2017. aastal, kui luubi alla võeti narkootiliste ainete toomine Haapsallu. «Kriminaalmenetluse käigus selgitati välja erinevaid võrgustikke, kuid uurijate jaoks oli üllatav leid üks grupp, kes tõi narkootilisi aineid salakaubana Eestisse. Kui üldjuhul tuuakse Lääne-Eestisse narkootikume Tallinnast, siis see grupp toimetas aineid läbi Läti arvatavasti Lõuna-Euroopast,» rääkis Värat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles