Tallinn langetas ettevõtete üüritasusid 80 protsendi võrra

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn Foto: Tairo Lutter

Tallinn otsustas vähendada linna ruumides tegutsevate ettevõtete üüritasu 80 protsendi võrra. Soodustingimused kehtivad kuni tänavuse aasta lõpuni. 

«Linna pindadel tegutsevad toitlustus-, kaubandus- ja meelelahutusasutused vabanevad aasta lõpuni rendi maksmisest 80% ulatuses,» selgitas abilinnapea Aivar Riisalu. «Selle eesmärk on päästa eelkõige vanalinna ettevõtlust. Lisaks septembrist detsembri lõpuni kehtivale 80-protsendisele rendivabastusele on asutustel võimalik tasuta linna paigutada väliterrassid. See läheb linnale maksma ligikaudu 450 000 eurot.»

Linnapea Mihhail Kõlvart kinnitas, et linn soovib teha koostööd vanalinna ettevõtjatega. «Ja see ei ole ainult toetus, mida me eraldame, vaid ootame turismi arendamiseks eelkõige konstruktiivset arutelu,» kinnitas Kõlvart.

Tallinn on teinud ettevõtjatele soodustusi 5 miljoni euro eest. Kriisi tõttu kehtivad ettevõtetele järgnevad soodustused:

  • 50-protsendiline reklaamimaksu soodustus.
  • Väiksem üür ja kasutustasu linna pinnal tegutsejatele
  • Maksetingimuste leevendamine – linn tasub saadud teenuste ja kaupade eest kümne kalendripäeva jooksul senise 21 või 30 kalendripäeva asemel.
  • Linn loobub eriolukorrast tingitud tellimuse täitmise raskuste või tarneraskuste korral lühiajaliselt leppetrahvist või viivisest ja pikendab maksmise tähtaegu.
  • Linn hüvitab osaliselt toimumata jäänud konverentside, kultuuri- ja spordiürituste kulud.
  • Linna sporditegevuse toetuse maksmine ja linna spordirajatistes tegutsevate klubide vabastamine üürist.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles