Toidupanga juht plaanib maailmale eeskuju näidata

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
«Eesti toidukauplustel jääb piisavalt toitu üle, et kõigi puudustkannatavate inimeste ja eriti laste kõhud saaksid täis,» ütles  Eesti Toidupanga algataja ja juht Piet Boerefijn.
«Eesti toidukauplustel jääb piisavalt toitu üle, et kõigi puudustkannatavate inimeste ja eriti laste kõhud saaksid täis,» ütles Eesti Toidupanga algataja ja juht Piet Boerefijn. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Eesti Toidupank alustas alles 10 aastat tagasi, kuid on tänu eestihollandlasest eestvedaja Piet Boerefijn'i järjekindlale ja edukale tegevusele pälvinud laialdase tuntuse. Täna korraldab Eesti Toidupank sotsiaalministeeriumis rahvusvahelise konverentsi, kus osalevad Euroopa Toidukaupade Föderatsiooni president, Euroopa Komisjoni säästva arengu volinik, maailma suuruselt neljanda toidupoodeide keti Tesco kampaaniajuht ja veel mitmed eksperdid teistest Euroopa riikidest. Meie Toidupank on korraldanuid konverensti külaliste toitlustamise Rimi mahakantud toitainete baasil. Eesti arengut toidu raiskamise vähendamisel seatakse eeskujuks kogu Eurpoopale.

Tänavu tähistatakse 29.septembril esmakordselt rahvusvahelist toidukao ja toidujäätmete alase teadlikkuse päeva. ÜRO kuulutas selle välja möödunud aasta lõpus, et me kõik mõtleksime kuidas hoiduda toidu raiskamisest. Iga kilogrammi toidu tootmiseks on kulunud sadu kuni tuhandeid liitreid puhast vett, paljud inimesed on selleks teinud tööd ja kulutanud energiat, et see toit meie lauale jõuaks.

Tallinnas Lasnamäel, aadressil Punane 48a (Punase tänava Selveri taga), kohas kus asus munitsipaalpood töötab nüüd Eesti Toidupank. Varem väga kitsastes oludes olnud toidupangal on nüüd avarad laopinnad ja head tingimused suuremate toidukoguste vastuvõtmiseks, parajateks portsudeks pakendamiseks ja soovijatele kohapeal jagamiseks. Toidupanga 250 vabatahtlikku on vajadusel valmis abivajajatele, kellel on liikumisega raskusi, toidukotid ka koju viima. Laohoone kõrval ootavad tööülesandeid Toidupanga logoga eri suuruses kaubaautod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles