Mart Laar: Estonia hukku tuleb uuesti uurida, mitte kütta spekulatsioone (26)

Copy
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Liis Treimann / Postimees

Parvlaeva Estonia uppumise ajal Eesti peaministri kohuseid täitnud Mart Laar leiab, et pärast augu leidmist laevakerest tuleb korraldada uus uurimine, kuid vältida tuleks spekulatsioone, mis mängivad hukkunute omaste tunnetega.

Laari sõnul ei olnud tal mingit infot, nagu võinuks Estonia uppumise põhjustada kokkupõrge allveelaevaga, vahendas rahvusringhääling.

«Estonia huku lõputu poliitiline ärakasutamine on Eesti suhtes ohtlik mäng, mängitakse inimese valu ja tragöödiaga. See ei aita kaasa äärmiselt traagilise juhtumi selgitamisele ja selgitamist vajab see igal juhul. Niivõrd mastaapse tragöödia puhul on kõikide osapoolte huvi, et tõde ükskord välja tuleks. Eesti riigil pole siin midagi varjata, meie huvi on tõde päevavalgele tuua,» ütles Laar.

Mart Laarile avaldati kaks päeva enne Estonia hukku umbusaldust ning katastroofipäeval oli ta valitsusjuhi kohusetäitja kuni uue valitsuse moodustamiseni.

Aastatel 2005-2009 Estonia relvaveo uurimiskomisjoni juhtinud endine riigiprokurör Margus Kurm ütles eile Postimehe stuudios otsesaates, et laevahuku põhjustas tõenäoliselt kokkupõrge allveelaevaga.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles