Riik suunab hoonete ehituseks ja remondiks 136 miljonit eurot

BNS
Copy
Tulevane Tallinna haigla (pildil) peaks olema järgnevate aastate suurim kinnisvarainvesteering.
Tulevane Tallinna haigla (pildil) peaks olema järgnevate aastate suurim kinnisvarainvesteering. Foto: Repro: Conarte OÜ

Valitsus otsustas 2021. aasta riigieelarve eelnõus investeerida järgmisel aastal kinnisvarasse täiendavalt üle 85 miljoni euro, kokku suunatakse hoonete ehituseks ja remondiks üle 136 miljoni euro.

Järgnevatel aastatel kavandab riik suuremahulisi investeeringuid tervishoiu taristusse, koolidesse ja kultuuriasutustesse. Selleks on plaanis kaasata ka Euroopa Liidu vahendeid ligi 480 miljonit eurot kuni aastani 2026, teatas rahandusministeerium.

«Järgnevatel aastatel on kinnisvarainvesteeringutes esikohal haiglad. See on vajalik tervishoiuvaldkonna võimekuse tõstmiseks seoses kriisidega. Kõige suurem projekt lähiaastatel on Tallinna Haigla, aga suur osa vahenditest läheb ka väljapoole pealinna,» ütles riigihalduse minister Jaak Aab pressiteates.

Ta lisas, et tulevastel aastatel ehitatakse uus Viljandi maakonnahaigla, tervisekeskus ja renoveeritakse psühhiaatriakeskus. «Samuti saavad toetust erakorralise meditsiini osakonnad nii Hiiumaa kui ka Järvamaa haiglas, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Virumaa keskhaigla ja Tartu Ülikooli kliinikum. Neid töid kavatseme rahastada ka Euroopa Liidu fondidest,» märkis minister.

Aabi sõnul on riigi investeeringute suurendamine seotud ka majanduse elavdamisega. «Seoses koroonakriisiga väheneb erasektori tellimus kinnisvara ehituseks. Ehitussektor aga annab suure panuse Eesti majandusse ja tööhõivesse,» lisas ta.

Riigihalduse minister kinnitas, et kavas on investeerida ka mitmetesse politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti hoonetesse. «Hea uudis on Rõuge ja Ruhnu vabatahtlikele päästjatele – nimelt ehitatakse mõlemasse kohta uued päästekomandod. Väiksematest objektidest on plaanis investeerida näiteks Ruhnu ja Tallinna tuletornide parendamisse,» ütles Aab.

Tallinnasse ehitatakse Ädala tänavale politsei- ja piirivalveameti ühine kompleks. Kilingi-Nõmmele luuakse kaasaegne politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti ühishoone. Lisaks rajatakse Tallinna kaks riigigümnaasiumi ja rekonstrueeritakse sisekaitseakadeemia Kase tänava ühiselamu.

Kultuuriministeeriumi haldusalas renoveeritakse lähiaastatel rahvusraamatukogu, ehitatakse ERR-i stuudiote maja ja uuendatakse Tallinna kunstihoone.

Lisaks on kavas riigikantselei tööruumide remont ja Rüütelkonna hoone rekonstrueerimine ja kujundamine riigi esindushooneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles