Saksamaa lisas Ida-Virumaa riskipiirkondade nimekirja

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Saksamaa. Pilt on illustratiivne.
Saksamaa. Pilt on illustratiivne. Foto: JOACHIM HERRMANN/REUTERS

Eile täiendas Saksamaa riskipiirkondade nimekirja, kuhu lisati Ida-Virumaa. Saksamaal kehtiva korra järgi on neil võimalik lisada riskinimekirjadesse mitte ilmtingimata terveid riike, vaid piirkondi, kus nakkuskordaja ületab 50 (100 000 elaniku kohta) viimase 7 päeva jooksul.

Kõigile, kes on 14 päeva jooksul enne Saksamaale saabumist viibinud risikipiirkonnas on Saksamaa poolt nõutav koroonaviiruse testi tegemine kohustuslik.  Kui test tehakse Saksamaale saabumisel (näiteks lennujaamas), tuleb kuni testitulemuse saabumiseni jääda eneseisolatsiooni.

Eneseisolatsiooni tingimuste täpsete reeglite kohta saab lähemat infot kohalike terviseametite kodulehtedelt

Karantiininõue ei rakendu nende riskipiirkonnast saabujate suhtes, kellel enne Saksamaale saabumist tehtud PCR test on negatiivne. Test ei tohi olla vanem kui 48h. Info testimiste kohta on leitav siit

Saksamaa teeb praeguse korrra järgi otsuseid iga nädal kolmapäeviti. Arvestades Eesti nakkuskordajat (50,64), tuleks lähiajal Saksamaale reisida soovijatel kindlasti jälgida millised Eesti piirkonnad on risikipiirkonnaks kuulutatud.

Risikipiirkonnast hädavajalikul põhjusel reisija peaks kindlasti tutvuma värskeima Saksa reisiinfoga.

Transiit läbi Saksamaa Eestisse on Eesti kodanikele ja alalistele elanikele lubatud. Riskipiirkondadest saabuvatel transiitreisijatel ei tohi olla haigustunnuseid. Vajadusel tuleb olla valmis transiidi eesmärgi tõendamiseks (edasisõidupiletid, broneeringud jms).

Pressikonverentsil küsiti välisminister Urmas Reinsalult, et kuidas Saksamaa nüüd teab, et inimene tuleb Ida-Virumaalt. «Selle loogika järgi, et ega Eesti inimene ei luiska,» vastas ta. Reinsalu kirjeldas, et Saksamaa protseduur näeb ette, et inimese saabumisel antakse terviseametile teada, mis piirkonnast nad tulevad. «Miks peaks siis luiskama,» lõpetas Reinsalu. 

Kõrge nakatumise määra tõttu kehtestas Saksa välisministeerium reisihoiatuse Belgiale, Walesile, Põhja-Iirimaale, Gibraltarile ja Islandile, vahendas Reuters.

Saksamaa hoiatab ka Prantsusmaale reisimise eest, välja arvatud Grand Esti piirkond, ning esitas täiendavad hoiatused osadele Ida-Virumaale Eestis, Iirimaale, Leedule, Rumeeniale, Sloveeniale, Ungarile ja Horvaatiale.

Saksamaa kehtestas ülemaailmse reisihoiatuse märtsis, kui viirus Põhja-Itaalias haripunktis oli, kuid tühistas selle enamiku Euroopa riikide jaoks juunis.

Septembris hakkas Berliin taas reisihoiatusi väljastama Euroopa piirkondadele, mille nakatumisnäitajad tõusid nädala jooksul üle 50 juhtumi 100 000 inimese kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles