Navalnõi annab Kremli pressisekretäri Peskovi kohtusse

Copy
Kremli pressišeff Dmitri Peskov
Kremli pressišeff Dmitri Peskov Foto: TASS/Scanpix

Vene opositsionäär Aleksei Navalnõi teatas, et kavatseb Vene presidendi pressisekretäri Dmitri Peskovi kohtusse kaevata tolle süüdistuse pärast, et ta teeb koostööd USA Luure Keskaagentuuriga (CIA).

«Siin on tegu riigiametniku otsese süüdistusega. Seepärast, esiteks, annan ma Peskovi kohtusse. Teiseks nõuan tõendite ja tõsiasjade avaldamist, mis osutaks minu »tööle CIA asjatundjatega«. Otse televiisoris näidake, parimal vaadatavuse ajal. Luban,» kirjutas Navalnõi täna oma blogis.

Täna hommikul, kui Peskovil paluti kommenteerida Vene riigiduuma esimehe Vjatšeslav Volodini väidet, et Navalnõi tegi koostööd lääneriikide julgeolekuteenistuste ja valitsustega, ütles ta: «Ilmselt ei tööta patsient lääne eriteenistustega, vaid lääne eriteenistused töötavad temaga. Nii oleks täpsem.»

«Tõepoolest, sellist teavet on. Võin isegi täpselt öelda, temaga töötavad neil päevil CIA asjatundjad,» ütles Peskov, märkides: «See ei ole esimene kord, kus talle, Navalnõile antakse mitmesuguseid juhendeid.»

«Tõepoolest on teavet, et neil päevil töötavad temaga need instruktorid, isegi Internetti on imbunud teatavat teavet. Seda on imbunud ka Saksamaal ja on ka meil,» ütles pressisekretär.

Navalnõi kukkuks möödunud kuul lennul Tomskist Moskvasse kokku ja toimetati Berliini haiglasse. 

Saksamaa teatel näitasid toksikoloogilised analüüsid, et Navalnõid mürgitati Nõukogude-aegse närvimürgi Novitšokiga. Prantsusmaa ja Rootsi on samuti Saksamaa väiteid kinnitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles