Linn tahab Merivälja jahisadama planeeringu lõpetada

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tormine ilm Merivälja muuli juures
Tormine ilm Merivälja muuli juures Foto: Sander Ilvest

Tallinna linn kaalub Ranna tee 1 ja lähiala detailplaneeringu menetluse lõpetamist, teatas abilinnapea Andrei Novikov linnavolikogu istungil.

«Me ilmselt võtame suuna selle detailplaneeringu lõpetamise peale. Seal on mitmeid argumente, näiteks transpordiküsimused. Kui me vaatame viimast kergrööbastranspordi uuringut, siis teoreetiliselt peaks sealt kulgema transpordikoridor. See tähendab, et transpordimaa osa ei saa kasutada selleks otstarbeks, milleks planeeringu algatajad seda soovisid,» ütles Novikov vastuseks Reformierakonna fraktsiooni liikme Taavi Toppi arupärimisele.

«Seal on veel terve rida muid, elanike ootuste ja nägemustega seotud asjaolusid, mis meie hinnangul viitavad sellele, et seda planeerimismenetlust pole mõtet jätkata. Praegu ootame veel sisendit keskkonnaametilt, kellel on samuti omad tähelepanekud, kuid hetkel on üldine tunnetuslik suund selline, et selle planeeringuga me väga kaugele ei jõua,» lisas ta.

2015. aastal algatatud Ranna tee 1 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu eesmärk on määrata ehitusõigus jahisadama rajamiseks ja kuni 11 meetri kõrguse sadamahoone ehitamiseks mere äärde, Merivälja muuli kõrvale. Sellel plaanile on resoluutselt vastu Merivälja Aedlinna Selts ja Mähe Selts. Samuti soovib planeeringu lõpetamist Pirita linnaosavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles