Arstid arutavad reedel diabeedihaigete ravivõimaluste üle

BNS
Copy
Diabeetik insuliinisüstlaga.
Diabeetik insuliinisüstlaga. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tallinnas reedel peetaval diabeedikonverentsil arutavad mitmete erialade arstid selle üle, kuidas diabeedipatsiendid parimat ravi saaksid.

Iga-aastane konverents annab ülevaate olulistest teemadest diabeedivaldkonnas nii diagnostika, ravi kui uuringute valdkonnas, teatasid korraldajad pressiteate vahendusel.

«Konverentsi fookuses on seekord erialade vaheline koostöö – kardioloogid, nefroloogid, endokrinoloogid ja perearstid peavad koostöös leidma õigele patsiendile õige rohu,» rääkis konverentsi üks korraldajatest, Põhja-Eesti Regionaalhaigla sisehaiguste kliiniku endokrinoloog-ülemarst Anu Ambos.

Nii nagu kogu maailmas, tuleb ka Eestis diabeetikuid aina juurde. Samas on 2. tüüpi diabeedi ravis lisandunud palju uusi võimalusi. «2. tüüpi diabeedi ravi on muutumas – uued antidiabeetikumid on ohutumad ja efektiivsemad, kaitsevad lisaks veresuhkru langetamisele ka diabeedipatsiendi südant ja neeru. Vähe sellest – SGLT2-inhibiitoritest saavad tulevikus tõenäoliselt abi ka mittediabeetikutest südame- ja neeruhaiged,» lisas Ambos.

Konverentsi korraldavad Celsius Healthcare ja Eesti Endokrinoloogide Selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles