GALERII ⟩ Tapa sõjaväelinnakus saavad sõdurid uuel korvpalliplatsil mängida

Loora-Elisabet Lomp
Copy

Möödunud nädalal toimus Tapa sõjaväelinnakus värskelt valminud korvpalliplatsi pidulik avamine, mille valmimisse panustasid Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing, pioneeripataljoni veteranid ning Kaplan Public Service Foundation.

Esimese jalaväebrigaadi ülem kolonel Vahur Karus lausus oma kõnes, et Kaplan Public Sercvice Foundation mäletab Eesti sõdureid, kes võitlesid Iraagis ja Afganistanis ning soovis näidata oma tänulikkust Eesti võitlejatele, mis oligi selle korvpalliväljaku rajamise aluseks. 

Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu esindaja kaitseväe veebel ülemveebel Enn Adoson teab, et Eesti sõdureid tunnustatakse väga palju meie liitlastest kaitseväelaste poolt, kuid veelgi suurem heameel on tal selle üle, et Eesti sõdureid tunnustatakse ka üldiselt ühiskonnas. «Seda on hästi illustreerimas ka see korvpalliplats, mis valmis Kaplan Public Service Fondi abiga,» lausus Adoson. 

«Kaplani Public Service Fondation on uhke selle võimaluse eest toetada Tapale korvpalliväljaku rajamist, mida saavad kasutada nii Eesti enda kui liitlaste sõdurid ja nende pered. Ameeriklastena me mõistame liitlaste, eriti niivõrd väärtuslike liitlaste nagu seda on eestlased, toetamist,» ütles fondi juht David Kaplan lisades, et korvpalliväljaku rajamine on vaid väike tunnustus selle eest.

Kaplan Public Service Fondation  toetas korvpalliväljaku loomist 20 000 dollariga, lisaks neile toetasid väljaku rajamist ka Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing ligikaudu 18 000 euroga. Suure panuse andsid ka pioneeripataljoni veteranid, kes oma oskuste ja teadmistega aitasid väljaku valmis ehitada.

Kuna tegemist oli korvpalliväljaku avamisega, toimus platsil ka sõpruskohtumine, kus omavahel võtsid mõõtu eestlaste ja liitlaste lahingugrupi poolt väljapandud võistkonnad. Sõpruskohtumisel väljus võitjana Eesti meeskond.

Kaplani Public Service Fondationi  näol on tegemist organisatsiooniga, mis propageerib ja tutvustab Ameerika ühiskonnale jõustruktuure ja muudab neid tavakodanikule läbipaistvamaks ja arusaadavamaks. Fondi tegevuste juurde kuulub sõdurite ja nende lähedaste toetamine, tavakodanike teadlikkuse tõstmine  sõduri eluga kaasnevatest väljakutsetest ja pidev suhtluse ning avatuse arendamine jõustruktuuride ja inimeste vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles