Narva linnapead ootab kohtutee

Hanneli Rudi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Viru ringkonnaprokuratuur saatis ametialases võltsimises süüdistatuna kohtu alla Narva linnapea Tarmo Tammiste ja kaasaaitajana linnavalitsuse nõuniku Pyotr Nyaki.

Viru ringkonnaprokuratuur süüdistab Narva linnapead ametiisiku poolt dokumendi võltsimises ja selle väljaandmises ning ametiasutusele valeandmete esitamises, kui see on toime pandud muu hüve või tulu saamiseks, kirjutab Õhtuleht.


Süüdistuse järgi saatis Tarmo Tammiste vastuseks rahandusministeeriumi esitatud ja linnale võetud rahaliste kohustuste asjaolusid puudutavale päringule enda allkirjastatud lepingu lisa, mis sisaldas valeandmeid.


Tammiste tegevus lepingulisa allkirjastades ja seda rahandusministeeriumile saates on vaadeldav ametialase võltsimisena ja ametiasutusele valeandmete esitamisena, kui see on toime pandud ametliku dokumendi või muu hüve või tulu saamiseks, seisab süüdistuses.

Linnavalitsuse nõuniku Pyotr Nyaki tegevus lepingulisa teksti tegelikkusele mittevastavate andmete sisestamise korraldamisel on vaadeldav ametialasele võltsimisele kaasaaitamisena.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles