Antwerpenis lokkav narkokaubandus annab hoogu juurde vägivallale

Copy
Antwerpeni tolliametnikke abistavad kauba ülevaatamisel politseikoerad, keda treenitakse narkootikume tuvastama.
Antwerpeni tolliametnikke abistavad kauba ülevaatamisel politseikoerad, keda treenitakse narkootikume tuvastama. Foto: ARIS OIKONOMOU/AFP/Scanpix

Pommiplahvatused, tulistamised ja isegi lasteröövid: narkootikumide kaubandus Põhja-Belgias asuvas Antwerpeni sadamalinnas toob kaasa üha vägivaldsemat kuritegevust. 

Antwerpen on suuruselt Euroopa teine kaubasadam peale Rotterdami. See on peamine värav kokaiinilastidele, mida tuuakse Euroopasse Lõuna-Ameerikast. Tavaliselt tuuakse narkootikume sisse peidetuna puuviljade vahele või kaubakonteinerite seinte sees. Peamiselt tuuakse ebaseaduslikku kaupa Brasiiliast, Ecuadorist ja Kolumbiast. 

Septembri lõpu seisuga on tänavu konfiskeeritud juba 40 tonni kokaiini, nii et oodatavalt püstitab sel aastal äravõetud last uue rekordi varasema 61,8 tonni asemel. Sellele kogusele tuleb lisada umbes 70 tonni kokaiini, mis võetakse vahele Ladina-Ameerikas või teel Euroopasse. Isegi sellisel juhul moodustab konfiskeeritud kaup vaid umbes 10 protsenti tegelikust impordist, ütles ÜRO andmete põhjal Belgia tolliameti juht Kristian Vanderwaeren AFP-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles