President Kaljulaid sõitis töövisiidile Brüsselisse, sealt edasi Luksemburgi ja Prantsusmaale (1)

Postimees
Copy
President Kersti Kaljulaid riigikogu kõnepuldis.
President Kersti Kaljulaid riigikogu kõnepuldis. Foto: Tairo Lutter

President Kersti Kaljulaid sõitis täna varahommikul kolmepäevasele töövisiidile Brüsselisse, Luksemburgi ning Pariisi, kus kohtub NATO ja Euroopa Liidu juhtide, Luksemburgi peaministri ja OECD peasekretäriga.

Brüsselis kohtub Kaljulaid NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga, kellega arutatakse välis- ja julgeolekupoliitika küsimusi, arenguid NATO lähinaabruses, aga ka NATO2030 arenguprotsessi.

Euroopa Komisjonis kohtub president Kaljulaid asepresidentide Margarethe Vestageri ja Valdis Dombrovskisega ning energiavolinik Kadri Simsoniga. Dombrovskisega on aruteluteemadeks finantsküsimused, Vestageriga kohtumise keskmes on ELi digitaalne areng. Energiavolinik Simsoniga on teemadeks Euroopa roheleppe rakendamine ja Balti energiaturu küsimused.

Luksemburgis on presidendil kohtumine peaminister Xavier Betteliga, Pariisis OECD praeguse peasekretäri Jose Angel Gurriaga.

Kogu reisi vältel järgib riigipea ja teda saatev delegatsioon kroonviiruse leviku vältimise meetmeid ning Eestisse naastes lähtutakse terviseameti soovitatud käitumisjuhistest. President naaseb Eestisse reede öösel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles