Pirita tee ehitus toob reedeks ja laupäevaks liiklusmuudatuse

BNS
Copy
Pirita tee.
Pirita tee. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinnas Pirita teel tehakse reedel ja laupäeval asfalteerimistöid, milstõttu muutub seal ajutiselt liikluskorraldus.

Reedel ja laupäeval toimub Pirita tee ehitamise esimesel etapil viimase asfaldikihi paigaldamine, teatas linnaosa pressiesindaja neljapäeval. Seoses sellega ei saa liiklejad reedel Vana-Pirita teelt otse kesklinna poole pöörata. Vana-Pirita teelt väljujatel tuleb kesklinna poole pääsemiseks algul keerata paremale ja sõita Pirita poole ning teha tee-ehituse lõigu lõpus tagasipööre.

«Palume liiklejatel järgida tähelepanelikult liiklusmärke ja liiklusnõudeid, samuti ajutisi jalakäijate ülekäike ning olla tähelepanelik ehitustehnika liikumise suhtes. Palume varuda sihtkohta jõudmiseks rohkem aega. Mõistame, et ehitustööd tekitavad ebamugavusi liiklejatele, kuid loodame tallinlaste mõistvale suhtumisele,» sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Linnaosa vanema sõnul on ehitaja töödega graafikus ning ootamatuid probleeme pole tekkinud. Liinat sedastas, et kõik tee-ehituse olulisemad tööd veel käivad – nii dreenkihi paigaldamine kui ka asfalteerimine.

Laupäeva, 10. oktoobri õhtuks saab viimase asfaldikihi esimene kilomeeter kogu teest. 19.–23. oktoobrini toimub tee teise kilomeetri asfalteerimine.

“Asfaldi panekuga ei ole tööd Pirita teel aga veel lõppenud. Oktoobris-novembris tuleb teha tänavavalgustuse tööd, rajada foorisüsteemid ja paigaldada infotahvlid ning liikluskorraldus- ja ohutusvahendid. Samuti ehitatakse lähima pooleteise kuu jooksul mahasõidud ja jalgteed ning tehakse haljastustöid ja kivitöid,” rääkis Liinat.

Augustis algasid Pirita teel lõigus Pirita tee 12 – Kose tee linnast väljuval suunal ühistranspordiraja ehitamistööd. Töid tehakse 2,2 kilomeetri pikkusel lõigul, töid teeb AS TREF Nord. Tööde lepinguline maksumus on 2,14 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles