Saku metsakaitsjad piketeerivad RMK lageraiete vastu

BNS
Copy
Eile alanud uluksõralistele ehk põdra, punahirve, metskitse ja metssea peetav ajujahihooaeg, võib jahimeeste hoiatuse kohaselt suurendada metsloomade liikuvust ja seda eriti nädalavahetusel.
Eile alanud uluksõralistele ehk põdra, punahirve, metskitse ja metssea peetav ajujahihooaeg, võib jahimeeste hoiatuse kohaselt suurendada metsloomade liikuvust ja seda eriti nädalavahetusel. Foto: Marko Saarm

MTÜ Saku Valla Metsa Kaitseks piketeerib laupäeva keskpäeval poolelioleva raielangi ees Tammemäel Tallinna ringteele pealesõidu ja Saku-Tallinna Saku maantee nurgal Riigiketsa Majandamise Keskuse (RMK) raiete vastu.

Piketile oodatakse toetajaid nii Saku vallast kui ka mujalt Eestist, kutsutud on ka RMK ja valla juhid, teatassid valla metsakaitsjad reedel BNS-ile.

Septembri lõpus alustas RMK Saku alevikus Männi tee, Tallinna ringtee ja raudteega piirneval alal lageraieid. Raietest oli kohalikke elanikke teavitatud 25. juunil ehk vahetult pärast Jaanipäeva,mil suurem osa inimestest alles puhkas ning Sakust eemal viibis, mistõttu tulid septembris alanud raied suurele osale kohalikest elanikest üllatusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles