VIDEO ⟩ Jüri Ratas: see on olnud erakonna rahakotile väga ränk

Loora-Elisabet Lomp
Copy

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase kinnitusel võtab erakond vastu paar poliitilist avaldust, mis puudutavad nii teadusarendust, keskkonda kui ka tervishoidu. Lisaks märkis ta ära, et tulevastele valimistele minnakse vastu teistsuguse kampaaniaga. 

Täna valitakse Tõnis Mölder Keskerakonna volikogu esimeheks, Jüri Ratas soovitab tal ikka hoida tugevat erakonna joont. «Hoida Keskerakonna volikogu ja Keskerakonna joont seal, kus Keskerakond on oma juurtega hoidnud – see on tugeva Eesti keskklassi toetamine, panustamine eakatesse ja noortesse,» selgitas Ratas ja lisas, et täna võetakse volikogu lõpus kaks poliitilist avaldust vastu. 

Üks avaldus puudutab teadusearenduse tegevust. «Mitte ainult pole seal üks protsent, vaid ka majandusstruktuuri ja keskkonna muutus – see on digi ja rohkem rohevaldkonda panustamine,» selgitas erakonna esimees.  «Teine poliitiline avaldus on tervishoid ja heaolu. Need on väga olulised teemad Keskerakonnale,» lausus Ratas. Kindlasti ka tänases seisus seista väga tugevalt vastu Covid-19 leviku tõkestamisele ning avaldus puudutab ka erakorralist pensionitõusu ja töötute toimetulekut. 

Reformierakond on viimastel päevadel juba vaikselt kampaaniatega alustanud, küll leiab neid pealinna tänavapildis kui ka Facebookis. Kas Keskerakond on reklaamidega hiljaks jäämas? «Arvan, et tulla välja praegust reklaamidega, siis erakonnal peab olema selline rahakott, et see oleks mõeldav. On ju ajakirjandusest ka teada, et Keskerakonnal on olnud ajaloost väga palju kohtukaasuseid, mida oleme pidanud tasuma,» selgitas Ratas. «See on olnud erakonna rahakotile väga ränk,» lisas ta. 

«Me püüame kompenseerida (välireklaame - toim.) kohtumistega kohapeal või läbi erinevate digilahenduste,» selgitas Ratas teistsugust taktikat. Ta lisas juurde, et koroonaviirusest tingituna on kohtumised piiratud ning seda näitab ka nende tänane volikogu, mis toimub läbi veebi. 

Sügise alguses toimus erakonnal suur üldkogu, kus erakonna eurosaadik Yana Toom märkis oma kõnes, et erakond on kaotamas vene valijaskonda. Kas erakond on plaane teinud, kuidas valijaid tagasi saada? «Ma arvan, et see ei ole niivõrd oluline, mis keelt eestimaa elanik oma kodus räägib –  olgu see eesti või vene keel,» vastas Ratas. Tema sõnul on olulised teemad, millest erakond valijale ja inimestele räägib: erakorraline pensionitõus, teadusesse panustamine, majanduse stimuleerimine, tööhõive, kaitseinvesteeringutesse suur panustamine. «See kõik on oluline, ükskõik, milline on kodune keel,» lausus Ratas. 

Küsimusele, kuidas erakond keskkonda panustama hakkab, vastas Ratas, et alustuseks saab vaadata juba järgmise aasta eelarvet. «Kus on ca 30 miljonit, et minna üle ja alustada vesiniku tootmise kui ka tarbimisega, et see ahel oleks tervik. See on põhimõtteline muutus,» märkis Ratas. Ta selgitas, et erakond on juba oma avalduses vastu võtnud, et toetatakse Eesti kliimaneutraalsust 2050. «Kui vaadata järgmise aasta eelarves investeeringuid, mis on ka Euroopa Liidu poolt öeldud, et seda on vaja teha, kuid ka meie tunnetuseks on investeeringud rohepöördeks ja digipöördeks,» ütles Jüri Ratas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles