Koroona jõudis Tallinna linnavolikokku – ülehomne istung peetakse digitaalselt

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinna linnavolikogu istung.
Tallinna linnavolikogu istung. Foto: Jukko Nooni

15. oktoobril algselt tavapärasel kujul toimuma pidanud Tallinna linnavolikogu istung otsustati korraldada digitaalselt, sest ühel linnavolinikul diagnoositi eelmisel neljapäeval Covid-19.

Volikogu esimehe Tiit Teriku sõnul osales viirusega nakatunud linnavolikogu liige ka 1. oktoobri istungil, kuid siis oli kõigil istungil osalenud saadikutel, külalistel ja linnavolikogu kantselei töötajatel kohustus kanda maski. Haigestunu pinginaaber ning kaks temaga hiljem lähikontaktis olnud kolleegi on terved.

«Arutasime teisipäeva pealelõunal teema kõikide fraktsioonide esimeestega läbi ning lähtuvalt terviseameti soovitustest sellises olukorras võimalusel kontakte vältida otsustasin neljapäevase istungi pidada digitaalselt. Tegemist on ühekordse muudatusega. Kui peiteaeg on möödas ja 1. oktoobril toimunud istungil viiruse levikut ei olnud, saame jätkata oma tavapärase töökorraldusega. Poliitilise debati huvides on kindlasti, et vaidlused toimuksid istungisaalis. Küll aga ei soovi me riskida oma inimeste tervise ja võimaliku viirusekolde tekkimisega,» rääkis Terik.

Septembri lõpus otsustati linnavolikogu eestseisuse koosolekul, et volikogu istungeid jätkatakse esialgu saalis, kuid nii istungist osa võtvad linnavolinikud, külalised kui istungiga seotud volikogu kantselei töötajad on kohustatud maske kandma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles