Kõlvart teeb kaasavat eelarvet, mille ta mullu maha hääletas

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart Foto: Erik Prozes

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart tutvustas täna kaasava eelarve kontseptsiooni, mille alusel jagatakse järgmisel aastal kaheksale linnaosale 800 000 eurot. Möödunud aastal hääletas Kõlvarti juhitud linnavolikogu samasuguse ettepaneku maha.

«Järgmise aasta eelarves on meil ette nähtud 800 000 eurot, mida me jagame kaheksale linnaosale, et iga linnaosa elanikud saaksid valida projekti, mida nad toetavad ja soovivad ellu viia. Nii et igas linnaosas on järgmisel aastal üks investeering, mille valivad hääletuse teel elanikud,» selgitas linnapea Mihhail Kõlvart.

Ta lisas, et linnavalitsus on tutvunud kaasava eelarve kogemustega nii Tartus kui Helsingis, aga kaasava eelarve puhul lähtutakse eelkõige Tallinna ja selle linnaosade omapärast. Sellepärast ongi igal linnaosal eraldi eelarve ja eraldi konkurss.

«Täna oli eelnõu esimene lugemine. Nüüd soovime arvamust linnaosakogudelt. Kui need on käes, siis linnavalitsus võtab eelnõu vastu ja saadab volikokku. Me soovime, et juba aasta lõpus toimuks ideekorje nii veebis kui posti teel. Siis täpsustame ideid ja ekspertkomisjon arutab need läbi. Et järgmise aasta alguses saaks korraldada hääletuse ja aasta lõpuks projektid ellu viia,» rääkis Kõlvart.

Linnavolikogu Reformierakonna esimees Kristen Michal meenutas, kuidas nende fraktsioon esitas 2018. aasta augustis volikogule eelnõu, mis nägi ette kaheksa miljoni suuruse Tallinna Asumifondi asutamise. «Iga linnaosa asumid oleksid saanud valida ühe miljoni euro kasutusotstarbe. Asja mõte oli, et nii on eelarve ja valikutetegemine inimestele asumites lähemal ja mõeldakse kaasa. 7. veebruaril 2019 hääletas Keskerakond, (tollal juhtis linnavolikogu ja volikogu Keskfraktsiooni Mihhail Kõlvart) selle idee maha. Nüüd, kui valimisteni on jäänud aasta, paistab see idee neile sobivat,» ütles Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles