Valitsus pikendas öise alkoholimüügi keeldu kuu jagu

Pärnu Postimees
Copy
Peaminister Jüri Ratas toonitas, et reeglid on mõeldud selleks, et kaitsta meie endi ja kõigi meie lähedaste tervist.
Peaminister Jüri Ratas toonitas, et reeglid on mõeldud selleks, et kaitsta meie endi ja kõigi meie lähedaste tervist. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus otsustas täna pikendada üleriigilise öise alkoholimüügi keeldu kuu võrra, 24. novembrini.

Peaminister Jüri Ratase sõnutsi hakkab koroonaviiruse levik kehtivate piirangute abiga küll peatuma, kuid siiski pole oht möödas. Seetõttu peab valitsus põhjendatuks öise alkoholimüügi piiranguga jätkata.

Samuti peab valitsus peaministri jutu järgi tähtsaks tugevdada järelevalvet, mida omavalitsused ja muud kaasatud asutused selle piirangu täitmise üle teevad. Politsei- ja piirivalveamet on tuvastanud viise, kuidas piirangust proovitakse kõrvale hoida.

“Reeglid on mõeldud selleks, et kaitsta meie endi ja kõigi meie lähedaste tervist, ja neid tuleb täita,” toonitas Ratas. “Neist kõrvalehiilimisega anname nakkuse levikule vaid hoogu juurde.”

Peaminister hoiatas, et kui piirangu eiramine jätkub, on valitsus sunnitud kaaluma alkoholi müüvatele toitlustus- ja meelelahutusasutustele uute nõuete seadmist. “Kuigi piirangust hoiavad kõrvale vähesed ettevõtjad, võib nende tegevusest tulenev mõju viiruse levikule ja teistele, seaduskuulekatele ettevõtjatele olla märkimisväärne,” lausus ta.

Uuesti hindab valitsus piirangu vajadust vähemalt kümme päeva enne selle kehtivuse lõppu ehk 24. novembrit.

Piirang tähendab, et südaööst kuni kümneni hommikul on alkoholimüük keelatud kõikjal, kus müüakse alkoholi kohapeal tarbimiseks, näiteks restoranides, baarides ja ööklubides.

Alkoholimüügi piirang ei kehti rahvusvahelisel reisijateveol kasutatava õhusõiduki pardal, rahvusvahelise lennujaama julgestuspiirangu alal ja rahvusvahelise sadama reisiterminali ootealal pärast pardakontrolli väravaid asuvas müügikohas. Samuti ei laiene piirang majutusettevõtetes ööbivatele külastajatele toa minibaari kasutamisel ega hommikusöögil.

Valitsus tugines üleriigilise alkoholimüügi piirangu kehtestamisel nii terviseameti kui valitsust nõustava teadusnõukoja toetavale seisukohale.

Üleriigiline alkoholimüügi piirang hakkas Eestis kehtima 25. septembril.

Pärnu Postimees on varem kirjutanud, et suvepealinna ööklubi Vaarikas hakkas pärast öise alkoholimüügi keelu kehtima hakkamist inimesi oma joogiga peole lubama. Vaarika juht Viljar Lohu tunnistas, et tegemist pole skeemitamise, vaid ellujäämise abinõuga. Praeguses turuolukorras ei aja asutus tema sõnutsi taga kasumit. “Kui eetiline oleks jätta näiteks oma töötajatele palgad välja maksmata? Või rendikulud tasumata? Või riigimaksud?” küsis Lohu kuu alguses. “Ükski ettevõte ei saa toimida olukorras, kus riik piirab ettevõtte tegevust viisil, mis lõikab ära 90 protsenti ettevõtte käibest.” Samuti leiab klubi juht, et piirang lööb kogu Eestit ühe vitsaga, kuigi nakkuskordaja erineb maakonniti kümneid kordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles