Nõmme Kalju hakkab kodumänge pidama Kadrioru staadionil

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju fännid.
Nõmme Kalju fännid. Foto: Priit Simson

Seoses venima jäänud läbirääkimistega Hiiu staadioni kattevahetusega langetas Nõmme Kalju juhatus, koostöös treeneritekoguga otsuse viia Nõmme Kalju esindusmeeskond meistriliiga 2012. aasta hooajaks Kadrioru staadionile.

«Muidugi on see kahetsusväärne, et aastaid Nõmmel publikumagnetiks olnud Kalju on sunnitud kolima oma kodustaadionilt Kadriorgu, sest Hiiu staadioni kattevahetuse küsimus pole lõpplahenduseni jõudnud. Positiivse poole pealt võib samas öelda, et Nõmme Kalju on jõudnud sammu võrra lähemale läbirääkimistes Nõmme linnaosavalitsusega ning lootust on, et konfliktiks paisunud olukord pöördub konstruktiivseks koostööks,» kommenteeris otsust klubi president Kuno Tehva.

«Sportliku poole pealt tuleb tunnistada, et mängijate ja jalgpalli kvaliteedi osas on Kadriorg hetkel kordades parem valik kui Hiiu staadion. Loodame, et Nõmme elanikud mõistavad meie olukorda ning sellest tingitud kolimise otsust. Lubame, et teavitame nõmmekaid pidevalt Kadriorus toimuvatest liigamängudest ning usume, et meie ajalooline side Nõmmega ei katke,» lisas Tehva.

Nõmme Kalju peatreener Igor Prins näeb asja nii: «Minu arvates on see positiivne uudis, kuna saime muru peale ja saame ka trenne teha murul. Usun, et antud lahendus on praeguses olukorras parim võimalik, kuna Kadrioru staadion on mõnusa jalgpalliatmosfääriga koht.»

Kadrioru staadion on tuttav koht ka Prinsile, kes Levadia treeneripingil võitis Kadrioru staadionil pallides kaks meistriliiga tiitlit peatreenerina ja kolm abitreenerina.

Kuna Nõmme Kalju osaleb sel aastal UEFA Euroopa liigas, oleks tänu Eestis toimuvale 2012. aasta U-19 Euroopa meistrivõistlustele saanud Kalju taotleda Euroopa liiga kohtumisteks kattevahetuse korral eriluba ka Hiiu staadionil mängimiseks, kuid nüüd mängitakse esimene ring kas kaugel Haapsalus või siis Tartus Tammeka või Tehvandi staadionil.

Esimesest voorust edasipääsemise korral mängitakse juba Kadriorus või siis A. Le Coq Arenal, kus mängiti ka eelmisel aastal. Hiiu staadionil jätkavad eesoleval hooajal mängimist Nõmme Kalju noortegrupid.

Nõmme Kalju alustab uut hooaega 10. märtsil Sportland Arenal Tallinna Levadiat võõrustades. Kalju peab oma kevadvoorude kohtumised just eelmainitud mänguväljakul ning Kadriorus mängitakse esmakordselt 28. aprillil Tartu Tammekat võõrutades.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles