Viru ja Tartu vangla võtavad üle arestimajade ülesanded

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Õiguskantsler tuvastas Jõhvi arestimajas hulga rikkumisi, mille kõrvaldamist ta politseilt ootab.  2.veebruar 2019 a.
Õiguskantsler tuvastas Jõhvi arestimajas hulga rikkumisi, mille kõrvaldamist ta politseilt ootab. 2.veebruar 2019 a. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Valitsus kiitis heaks justiitsministeeriumis ette valmistatud eelnõu, millega Tartu ja Viru vangla võtavad üle Tartus ja Jõhvis asuvate arestimajade ülesanded. 

Muudatuse tulemusena kaob 221 kinnipidamiskohta ning oluliselt väheneb ka nende ülalpidamisega seotud kulude osakaal. Muudatus hakkab kehtima 11. jaanuarist 2021. Muudatus ei puuduta teisi arestimaju peale Tartu ja Jõhvi.

Ministeeriumi sõnul ei ole riigil hädavajalik hoida samas linnas mitut sarnase otstarbega kinnipidamiskohta. Sedasi hoitakse kokku kinnipidamiskulusid ning mõlemad asutused saavad keskenduda oma põhitegevusele.

Seaduseelnõu muudatus võimaldab edaspidi vanglas lisaks süüdimõistetule ja vahistatutele kinni pidada ka arestialuseid, kuni 48 tunniks kinnipeetuid ja kainenema toimetatuid inimesi.

Vanglad ei võta üle seniseid arestimajade hooneid, vaid täidavad oma ruumid vastavate lisaseadmetega. Samuti tuleb teha täiendusi infosüsteemis ning tuua juurde tööjõudu öiseks ja nädalavahetuse ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles