Ajateenistustust alustas 1136 noort

BNS
Copy
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Aasta viimase ajateenistusse kutsumisega läks  oktoobris kaitseväkke kokku 1136 uut ajateenijat, sealhulgas kaheksa neidu.

1.jalaväebrigaadi üksustes alustas teenistust 550 noort, sealhulgas kuus neidu, teatas kaitseressursside amet. 2.jalaväebrigaadi suundus väljaõppele 411 noormeest, küberväejuhatusse 108, sealhulgas kaks neidu ja toetuse väejuhatusse 67 noort.

«Omal vabal tahtel asus seekord riigikaitselist kohustust täitma 55 protsenti kutsutud,» ütles kaitseressursside ameti peadirektor Marlen Piskunov. «Mul on hea meel selle trendi kasvamise üle, sest nende kutsealuste motivatsioon teenida kaitseväes on kõrge ja nad on oma otsuse läbi kaalunud. Nende seas on nii kutsealuseid, kelle jaoks kaitsevägi pakub erilist huvi ning riigikaitse väga südamelähedane kui ka neid, kes lihtsalt peavad ajateenistuse läbimist enda kui kodaniku kohustuseks ning soovivad selle kohustuse täitmist paremini oma elukaarde sobitada.»

Valdav osa oktoobris teenima läinutest on kesk- ja põhiharidusega ja paljudel on ka B-kategooria juhiluba.

Välisriikidest tuli selle kutsumisega 14 noormeest ja üks neiu. Suurem osa neist tuli kaitseväkke Soomest, aga tuldi ka Austraaliast, Hondurasest ja Suurbritanniast.

Tänavu on ajateenistus alustanud  3518 noort. Vabatahtlikult on oma otsuse teinud aasta kolme kutsumise keskmisena 47,3 protsenti kutsealustest ja kaitseväes alustas aasta jooksul väljaõpet 54 naist.

Järjest kasvab ka klassiga ajateenistusse siirdujate hulk. Käesoleva aasta juulis läksid koos klassikaaslastega aega teenima 17 klassi noored koolidest üle Eesti – kokku 137 noort inimest. Aasta tagasi juulis oli klassiga teenima minejaid neljast koolist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles