Trump: valimisküsitluste tulemused on valed

Brita-Maria Alas
Copy
Kleepsud ,,Mina hääletasin''
Kleepsud ,,Mina hääletasin'' Foto: JOE RAEDLE/AFP/Scanpix Baltics

3. novembril valivad ameeriklased vabariiklasest Donald Trumpi ja demokraadist Joe Bideni presidendikandidaatide vahel. Senised valimisküsitlused näitavad, et riiklikul tasandil toetatakse Bidenit rohkem, ent Trump seda uskuda ei taha.

President Donald Trump ei usu seniste riiklike valimisküsitluste tulemusi, mille järgi on ta konkurent Joe Bidenist maha jäänud. Wall Street Journali andmetel juhtis neljapäevase seisuga Joe Biden 53 protsendiga, Donald Trump aga 42 protsendiga. Valimisküsitluste tulemused siiski lõplikke valimistulemusi ei ennusta. 

Neljapäeval andis Trump Fox Business telekanalile telefoniintervjuu, mille saatejuht Stuart Varney viitas senistele küsitlustulemustele: «Ma nägin Wall Street Journali tulemusi, mis paneb Joe Bideni teist 11 punkti võrra ettepoole. Pole palju inimesi, kes valiks Joe Bideni poolt, küll aga teie vastu, sest mõningatel juhtudel ei meeldi inimestele teie keelekasutus, teie toon,» nentis ajakirjanik. 

«Tulemused olid valed eelmisel korral ja nad on rohkem valed sel korral. No need tulemused on seekord palju paremad kui eelmisel korral. Me oleme tõusuteel Floridas, Iowas, ma arvan, et me oleme tõusuteel paljudes erinevates kohtades, Stuart,» kommenteeris Trump. «Ainus, mis ma tahan, on ausad valimised,» lisas ta. 

Samuti mainis president, et Twitterit ootab pärast Joe Bideni korruptsioonikahtlust käsitleva artikli blokeerimist kohtuprotsess: «See kõik lõpeb suure kohtuasjaga. See on kontrolli alt väljas,» ütles ta ja lisas, et Facebook ja Twitter on tema hinnangul DNC (riiklik demokraatide komitee) kolmandaks käeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles