Tavapärast jõuluturgu sel aastal Raekoja platsil ei toimu

Alexandra Saarniit
Copy
Tallinna jõuluturg.
Tallinna jõuluturg. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Viirusohu tõttu jääb sel talvel Tallinnas Raekoja platsil traditsiooniline jõuluturg ära ning selle asemel otsib linn koostööd vanalinna käsitöömüüjate, restoranide ja ühiskondlike hoonete pidajatega, vahendab ERRi uudisteportaal.

Tänavu jõuludel Raekoja platsile müügiputkasid ei tule, kinnitas kesklinna vanem Monika Haukanõmm, kelle sõnul on eelmistel aastatel müügikohtasid olnud 27, mistõttu ei ole inimestele võimalik hajutatust tagada. 

Lavastaja ning toitlustusettevõtja Peeter Jalakas pakkus kesklinnale välja idee, et ettevõtjad võiksid jõuluturul osalejatele müügipinda pakkuda, seda olukorras, kus vanalinna söögikohtades külastajaid on vähe. Käsitöölastele aga tavapärase jõulutralli ära jätmine sobib, kuna rent Raekoja platsil on kõrge, lisaks meelitab turg kaheks kuuks vanalinna külastajad ühte kohta. 

Ka vanalinnas poode pidavad käsitöölased on linnale teinud ettepaneku: «Et igal advendi nädalavahetusel toimuks midagi rohkem kui lihtsalt käsitöö müümine – et oleks töötoad, näiteks talviste rahvarõivaste tuulutamine, võib-olla mõni väiksem laat, mis on ühepäevane, kus on mingi teema ekstra välja toodud,» rääkis rahvakunsti ja käsitöö liidu esimees Liina Veskimägi-Iliste

«Aktuaalne kaamera» vahendas, et jõulutralli ärajäämise tõttu jääb kuus saamata 50 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles