Riik suunab Valgevene arengukoostöö eriprogrammi pool miljonit eurot

BNS
Copy
Minsk, Valgevenemaa, 11.oktoober. Vigastatud mees saab esmaabi protesti ajal.
Minsk, Valgevenemaa, 11.oktoober. Vigastatud mees saab esmaabi protesti ajal. Foto: Natalia Fedosenko/TASS

Välisministeerium avas taotlusvooru arengukoostöö projektide rahastamiseks Valgevene kodanikuühiskonna toetamise eesmärgil – projektidele eraldatud rahastus on 500 000 eurot.

Taotlusvoor on suunatud Valgevene kodanikuühiskonna abistamiseks ja tugevdamiseks. Tegevused, millele toetust taotletakse, peavad olema seotud sõltumatu meedia toetamisega, meditsiinilise või rehabilitatsiooni abi pakkumisega repressioonides kannatada saanutele ning haridustöötajate ja haridusalaste programmide toetamiseks, teatas välisministeerium. Välisminister Urmas Reinsalu sõnul on oluline jätkuvalt toetada Valgevene rahva demokraatiapüüdlusi  ning hoida rahvusvahelist tähelepanu sealsel olukorral.

«Me peame jätkuvalt võimestama Valgevene kodanikuühiskonda jätkusuutlike demokraatlike protsesside nimel. Vaba sõna leviku tagamine ning rahumeelsete protestijate õiguste toetamine peab olema tähelepanu all,» ütles Reinsalu pärast reedest, Vilniuses toimunud kohtumist Svjatlana Tsihhanovskajaga, kes avaldas siirast tänu Eestile toetuse ning Valgevene kriisi tõstatamise eest rahvusvahelistes organisatsioonides.

Valgevene on koos Ukraina, Moldova ja Gruusiaga Eesti arengukoostöö ja humanitaarabi partnerriik alates 2011. aastast. Eesti fookuses Valgevene suunal on varem olnud reformikogemused ning teadmised, nagu digiühiskonna arendamine, väikeettevõtluse hoogustamine, keskkond ning haridus.

Välisministeeriumi arengukoostöö ja humanitaarabi büroo kutsub projektipartnereid taotlusvoorus osalema. Taotlusi saab välisministeeriumile esitada kuni 30. oktoobrini digitaalselt allkirjastatult aadressile taotlusvoor@mfa.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles