Tartu kiirabi uue juhi töökuulutus aegub peagi, kuid kandidaate veel pole

Armas Riives
, reporter
Copy
Tartu kiirabi.
Tartu kiirabi. Foto: Kristjan Teedema

Sihtasutuse Tartu Kiirabi endine juht Ago Kõrgvee pani koroonakriisi puhkedes ootamatult lauale lahkumisavalduse, põhjuseks pinged kolleegidega. Uue juhi konkursi tähtaeg on 30. oktoobril, kuid ühtki kandidaati veel ei ole.

Tartu Kiirabi nõukogu esimees Maret Tark ütles, et teisipäevase seisuga ei ole veel ükski kandidaat juhi kohale kandideerimiseks soovi avaldanud, samuti pole keegi isegi mitte lisaküsimusi ametikoha kohta küsinud. «Siiski on poolteist nädalat aega ning kandidaadid võivad veel välja ilmuda. Olen aru saanud, et avaldused laekuvadki sageli viimastel päevadel,» arutles ta.

Kas pole hirmu, et ühtegi avaldust ei tule? «Eks see hirm võib ikka olla, aga loodame, et tuleb,» ütles Tark. «Teised nõukogu liikmed on avaldanud arvamust, et siiski on inimesi, kes võiksid selle ameti vastu huvi tunda.»

Tartu kiirabi uuelt juhilt ei eeldata meditsiiniteadmisi, küll aga tulevad erialaoskused kasuks. Kandidaat peab olema kõrgharidusega ja vähemalt viie aasta pikkuse juhikogemusega, soovitavalt tervishoiuasutuses. Kiirabi juhi vastutusvaldkond on tervishoiukorraldus, üld- ja haldusjuhtimine.

Tartu kiirabis lahvatas tänavu aprillis juhtimiskriis, kus juht Ago Kõrgvee, kes oli 26 aastat asutust üles ehitanud, esitas lahkumisavalduse. Põhjuseks tõi ta selle, et koroonakriisi ajal läksid suhted kolleegidega teravaks. Nõukogu rahuldas Kõrgvee avalduse 3. aprillil. Tartu kiirabi juhi ametikohale asus seejärel Aire Voogla, kes on ametis uue juhi saabumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles