Reisilt tulnud koroonapositiivsed on sageli kõrge haigestumusega riikidest (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tallinna lennujaam. Pilt on illustratiivne.
Tallinna lennujaam. Pilt on illustratiivne. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Terviseameti tööd leevendavad nii Euroopa Liidu sees kehtestatud koroonapiirangud kui ka Balti mull. Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma sõnul on reisilt tulnud koroonapositiivsed on sageli just kõrge haigestumusega riikidest. 

Ülemöödunud nädalal lisandus välismaalt 45 juhtu, möödunud nädalal 40 juhtu. «Suur osa nakatunuid tuleb Venemaalt ja Ukrainast, aga eks neid tuleb ka mujalt Euroopast ja kaugemalt,» selgitas terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma. 

Euroopa Liidus kehtestati ülemöödunud nädalal värvikoodide süsteem. Värvikoode määratakse vastavalt uute juhtumite arvule 100 000 elaniku kohta kahenädalasel perioodil, aga ka lähtuvalt testimise ja positiivsete proovitulemuste määrast. Liikmesriigid ei piira reisimist rohelistele aladele, kuid riikidel on õigus seada piiranguid, nagu karantiin või kohustuslik proovivõtt neile, kes saabuvad kollastelt või punastelt aladelt. Roheline piirkond on selline, kus 14-päevane nakatumise määr on madalam kui 25 ja positiivseid teste on alla nelja protsendi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles