Aasta tublimad kodanikualgatused hakkavad saama selgeks

Kuido Saarpuu
Copy
Konnamaja Türil
Konnamaja Türil Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa kodanikualgatuse tunnustamise konkursile esitati sellel aastal 55 kandidaati kuues erinevas kategoorias.

Konkursi eesmärgiks on rõhutada kodanikualgatuse olulisust ja tähtsust ühiskonnas ning tugevdada vabatahtliku tegutsemise traditsioone maakonnas.

„Aasta tublim vabatahtlik" kategooriasse esitati 20 kandidaati. Aunimetus antakse üksikisikule, kes on oluliselt panustanud oma aega ja tööd vabatahtlikuna kogukonnas või mujal tasu ootamata.

Kandidaatideks esitati: Aili Avi, Aina Lee, Aldo Tamm, Andres Pajula, Arved Riga, Eha Pehk, Helena Tooming, Jaan Alliksaar, Jaanus Teppo, Kai Kanarik, Kalev Lillepea, Klaarika Uusmaa, Kristina Gudinas, Laura Otsus, Liia Sizask, Liia Viks, Mikk Otsus, Signe Roos, Sille Varul, Teet Kallakmaa.

Konkursi eesmärgiks on rõhutada kodanikualgatuse olulisust ja tähtsust ühiskonnas ning tugevdada vabatahtliku tegutsemise traditsioone maakonnas.

„Aasta parima vabaühendus" kategooriasse esitati üheksa kandidaati. Nimetus antakse organisatsioonile, kelle tegevus 2020. aastal on toonud kaasa olulise positiivse muudatuse kogukonnas ja/või maakonnas, ning kelle tegevuse tulemus ei ole olnud suunatud ainult oma liikmetele.

Kandidaadid: Mittetulundusühing Allikaveed, Järva-Madise Külaselts, Koeru Haridus- ja Kultuuriselts, Mittetulundusühing Käru Heade Tegude Muuseum, Purdi Külaselts, Mittetulundusühing Quorum, Oisu Kultuuri ja Arengu Selts, Türi Aianduse ja Mesinduse Selts, Türi Spordiklubide Liit.

„Hea algatus 2020" kategooriasse esitati seitse algatust. Kategoorias tunnustatakse kodanikuühenduste hulgas sündinud uuenduslikku algatust, mis on suurepäraseks eeskujuks teistelegi oma töö korraldamisel.

Esitatud kandidaadid: „Jalakäijasõbralik Joodi", „Kurjailma festival", „Järva Madise Külaseltsi tegevused", „Kaalepi küla mänguväljaku parendamiseks omatulu teenimise algatamine", „Oisukandi Hoovipäev", „Paide OTT" ja „Rohevesti traditsiooni jätkamine koroonaviiruse kiuste".

Kogukonda toetav ettevõte kategooriasse esitati viis kandidaati. Nimetus antakse organisatsioonile, kes oma tegevuse ja finantsidega on toetanud kogukonna või maakonna jaoks olulise sündmuse korraldamist, mõnd vabaühendust või panustanud olulisse investeeringusse.

Kandidaatideks esitati: Osaühing Convi Food Sweets, Maasturid OÜ, Pizzakiosk OÜ, Van Der Gynth OÜ (Purdi mõis), Visitant OÜ.

Aasta sädeinimese kategooriasse esitati 11 kandidaati ja Aasta küla kategooriasse esitati kolm küla. Kandidaadid avalikustab MTÜ Kodukant Järvamaa järgmisel nädalal.

Konkursi nominendid ja võitjad selgitab välja hindamiskomisjon. Parimate tunnustamine toimub Järvamaa kodanikuühiskonna teemapäeval, 26. novembril Väätsa mõisas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles