Moetippude tulevärk

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Roberta Eineri trump on ideetihedus, hulljulgus ja kompromissitus. Iga mudel eraldi oli piisavalt laetud, et auhind koju tuua, kuid tundlik stilistika ja oskuslikult komponeeritud tervik muutsid defilee tõeliselt vägevaks moeplahvatuseks. Saal aplodeeris üksmeelselt. Näis, et kellelgi polnud võitja osas erimeelsusi.
Roberta Eineri trump on ideetihedus, hulljulgus ja kompromissitus. Iga mudel eraldi oli piisavalt laetud, et auhind koju tuua, kuid tundlik stilistika ja oskuslikult komponeeritud tervik muutsid defilee tõeliselt vägevaks moeplahvatuseks. Saal aplodeeris üksmeelselt. Näis, et kellelgi polnud võitja osas erimeelsusi. Foto: Erlend Štaub

Eesti moe tippsündmus, Kuldnõela gala avas suure ja särava ideede tulevärgiga Tallinn Fashion Weeki. Võitjaid on sel korral tervelt kolm. Kuldnõela verivärske omanik on rahvusvaheliselt edukas kõrgmoelooja Roberta Einer, Hõbenõela pälvis Eesti väikesaarte kultuuri taaselustav Cärl Ott ning parima aksessuaarilooja preemia Kuldne Nõelakoda esimene võitja on nahadisainer Kadri Kruus. Miks just nemad?

Kus on ihaldusväärne auhind, seal leidub ka erimeelsusi. «Aga miks just tema, teised kaks olid samuti geniaalsed.» Kui nomineeritakse kolm tipp-tegijat, on nad kaheldamatult kõik võrratud ja võitu väärt. Kuid miski siiski otsustab, miks üks saab suurejooneliselt nõelatud ja teised mitte. Küsisime vahetuid muljeid sekund pärast otsuse väljakuulutamist žürii liikmetelt ja moegurmaanidelt esireas.

Cärol Ott jätkas oma moeteekonnal väikesaarte kultuuri taaselustamist ja võimendamist. Jaksu üllatada noorel geeniusel jätkub, iga mudel oli fantaasiaküllasest peakattest viimase mantlisabale õmmeldud kalanaharibani tõeline vaatamisväärsus. Kuna kõik Hõbenõela pretendendid olid sel aastal erakordselt tugevad, on see eriliselt kirgas võit.
Cärol Ott jätkas oma moeteekonnal väikesaarte kultuuri taaselustamist ja võimendamist. Jaksu üllatada noorel geeniusel jätkub, iga mudel oli fantaasiaküllasest peakattest viimase mantlisabale õmmeldud kalanaharibani tõeline vaatamisväärsus. Kuna kõik Hõbenõela pretendendid olid sel aastal erakordselt tugevad, on see eriliselt kirgas võit. Foto: Erlend Štaub
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles