Kawe keldri asemele tuleb moodne ärimaja

Hanneli Rudi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna südalinnas Vabaduse väljaku lähedal asuvast Kawe keldri majast säilivad ainult fassaad ja kelder, ülejäänud hoone kistakse maha, et teha ruumi uuele moodsale ärimajale.

«Pärnu maantee 20 ehk Kawe keldri majast on säilinud vaid tänavapoolne fassaad, siseruumidest on kadunud viimsedki jäljed seal kunagi aset leidnud kurbadest sündmustest,» selgitas Õhtulehele arhitekt Indrek Allmann 1940. aastal NKVD kinnipidamisasutusena kasutatud hoone ümberehitamist.

Uushoonete rajamise taga on transiidiärimees Anatoli Kanajev ja kinnisvaraärimees Mati Tavast.
Ala detailplaneeringust, mille Tallinna linnavalitsus üleeile vastu võttis, selgub, et Pärnu maantee äärde ja Roosikrantsi tänava krundile ehitatakse kokku 17 000 ruutmeetrit äripinda.

Detailplaneeringu koostanud K-Projekti projektijuhi Jüri Mirme sõnul pole uusehitistesse ette nähtud ühtegi korterit, kõik rajatavad hooned on planeeritud põhimõttel, et esimestel korrustel on teenindus-kaubanduspinnad ja kõrgematel korrustel bürood.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles