Portugali GP-l uues ametis debüteerima pidanud endise vormelisõitja isa lasti Venemaal maha

Postimees Sport
Copy
Leinaküünal. Pilt on illustratiivne
Leinaküünal. Pilt on illustratiivne Foto: unsplash.com

Endise Venemaa vormelisõitja Vitali Petrovi pere on leinas, sest nädalavahetusel lasti maha tema ärimehest isa Aleksander Petrov. 

61-aastase Petrovi kuulihaavaga surnukeha leiti tema Leningradi oblastis asuvast Viiburi (vene keeles Выборг) linnast kodust. 

Aleksander Petrov oli Viiburi linnas tähtis ärimees, olles kohaliku laevatehase OJSC ja kütusefirma CJSC kaasomanik. Tema nimele kuulus ka teisi ettevõtteid Leningradi oblastis, mistõttu kutsuti teda ka «Viiburi omanikuks». 

Kuigi ametlikke detaile veel avalikustatud pole, siis Portaal ENews 112 teatas näiteks, et Petrovi võis tappa snaiper. 

Aleksander Petrovi poeg Vitali Petrov on endine vormelisõitja, kes kihutas kuninglikus sarjas Renault' ja Caterhami värvides. Korra õnnestus venelasel ka poodiumile tõusta, seda 2011. aasta Austraalia GP-l, mille ta lõpetas Sebastian Vetteli ja Lewis Hamiltoni järel kolmandana.

Pärast F1st taandumist on Petrov kihutanud erinevate kereautodega ning osalenud ka Le Mansi 24 tunni sõidul, lõpetades nii 2016. kui ka 2019. aasta kolmandana. 

Sel nädalavahetusel toimuval Portugali GP-l pidanuks Petrov tegema oma debüüdi kohtunikuna, kuna ta valiti õigusemõistjate komiteesse sõitjate esindajaks. Veidi pärast surmauudist andis ta aga teada, et on sunnitud perekondlikel põhjustel kodumaale naasma. Nii tuleb Rahvusvahelisel autoliidul leida uus kohtunik.

Portugali GP saab oma lähte homme kell 15.10 ning Postimees kajastab võidukihutamise sündmusi otseblogis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles