Esmaspäeval muutub liikluskorraldus Pirita teel

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Pirita tee.
Pirita tee. Foto: Pirita linnaosavalitsus

Esmaspäeval avatakse Pirita teel liiklejatele 2+2 sõidurada. Seni kehtis teetööde piirkonnas 2+1 liiklusskeem.

«Kui seni kehtis Pirita teel ühistranspordiraja ehituse tõttu 2+1 liikluskorralduse lahendus, siis alates uuest nädalast on mõlemas suunas võimalik sõita kahel sõidurajal. See tähendab, et Piritalt Kesklinna poole on avatud kaks sõidurada pluss ühissõidukite rada, nagu oli enne ehitustööde algust. Kesklinnast Pirita poole on avatud kaks sõidurada kolmest, mis siis olenevalt teetöödest on avatud tee vasakul või paremal pool. Ühissõidukid liiguvad samadel radadel muude sõidukitega,» selgitas Pirita linnaosavanem Tõnis Liinat. Ta manitses, et liigeldes tuleb olla ettevaatlik, sest teel käivad ehitustööd ning liiguvad töömasinad ja töid tegevad inimesed.

Lõppeval nädalal lõpetati Pirita teel enamik asfalteerimistöid. «Kõik kolm sõidurada 2,2 kilomeetri ulatuses on peale saanud viimase asfaldikihi ning sellega on lõviosa asfalteerimistöid tehtud. Jäänud on mõni kõnniteelõik ja mahasõidud, mis tehakse lähipäevil,» vahendas linnaosavanem.

Tööd Pirita teel jätkuvad ning oktoobris-novembris tehakse haljastus- ja kivitöid, jätkatakse foorisüsteemide rajamise ning tänavavalgustustöödega. Paigaldada tuleb liikluskorraldus- ja ohutusvahendid (ka markeering) ning infotahvlid. Ehitaja on lubanud töödega valmis saada novembri lõpuks ehk umbes kuu aega varem, kui oli esialgu plaanitud.

Ühissõidukiraja ehitus Pirita teel lõigus Pirita tee 12 – Kose tee linnast väljuval suunal algas augustis. Töid teeb AS TREF Nord ja tööde lepinguline maksumus on 2,14 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles