Kolm Eesti ettevõtet kandideerib Euroopa keskkonnaauhinnale

Postimees
Copy
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: SCANPIX

Kolm Eesti ettevõtet, Roofit Solar Energy, Estanc ja Reverse Resouces, on nomineeritud Euroopa keskkonnaauhinnale. 

Roofit Solar Energy OÜ kandideerib keskkonnasõbraliku toote valdkonnas, teatas keskkonnaministeerium. «Ettevõte on kiirelt arenev, kes on välja arendanud maailmas unikaalse monokristalsete ränielementidega integreeritud metallist katusematerjali,» selgitas ministeerium. 2018. aasta võitis ettevõtte keskkonnaministeeriumi keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursil investeerimisauhinna.

Estanc AS valmistab projektipõhist protsessitehnikat, olles spetsialiseerinud soojusvahendite, skruuberite ja survemahutite valmistamisele. «Ringmajanduse väärtustamiseks on neil survekatsetel kasutusel vihmavesi ning nii hoitakse kokku miljon liitrit puhast joogivett, lisaks kasutavad nad taastuvatest allikatest toodetud elektrit ning kontoripõrandaid katavad ookeanist korjatud plastikust tehtud vaibad,» selgitas ministeerium. 

Ettevõte Reverse Resouces tegeleb protsesside ja toetava tarkvara arendamisega rõivatootmistehastes tekstiilijääkide väljaselgitamiseks ja taaskasutusse suunamiseks.

Keskkonnaminister Rene Kokk leiab, et kolme Eesti ettevõtte jõudmine Euroopa Keskkonnaauhindade finaali näitab siinset kõrget taset. 

Auhinnagala «European Business Award for the Environment 2020-21» toimub 3. novembril. Kõik keskkonnaauhinna kandidaadid leiab siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles