Tartus peksti pidutsejaid korrale kutsunud mees surnuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase puiestee Tartus.
Kaunase puiestee Tartus. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eelmise nädala laupäeval peksti Tartus surnuks 38-aastane mees, kes läks korrale kutsuma teist päeva pidutsenud seltskonda.

Eelmisel laupäeval pidas viis noort meest Tartus Kaunase puiesteel üheksakorruselise kortermaja kuuendal korrusel juba teist päeva pidu, mida saatsid lärm, karjed, vali muusika ja aknast välja oksendamine, kirjutab Õhtuleht.

Viiendal korrusel elanud mees läks naabreid korrale kutsuma, kui peoperemees teda pingiga pähe lõi. Kui mees maha kukkus, siis hakkasid teised pidutsejad teda jalgadega peksma. Varem kriminaalkorras karistamata mees on prokuröri taotluse alusel vahistatud, teiste suhtes on kohaldatud elukohast lahkumise keeld.

Politsei kommentaar:

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Liina Pissarev ütles Postimehele, et praegu eksitatakse väljaandeis lugejaid infoga, nagu oleks keegi lärmajatele enne traagilist vahejuhtumit politsei kutsunud aga polevat abi saanud.

«Ainus väljakutse tuli sel päeval kell 23.45 läbi Lõuna-Eesti häirekeskuse selle kohta, et Kaunase puiestee maja koridoris on vigastatud mees. Patrull jõudis kohale kell 23.52.»

Muid väljakutseid sellesse kohta ei ole neil päevil tehtud, lisas Pissarev.

Asjade käik:

Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel peeti 9-korruselise elumaja kuuenda korruse korteris teist päeva lärmakat sünnipäevapidu ning see häiris alumisi naabreid.

Sünnipäevalisi korrale kutsuma läinud naabreid ründas kaks pidulist, kellest 1989. aastal sündinud mees lõi korterist kaasa võetud pingiga ühte korralekutsujaist pähe. 1984. aastal sündinud piduline lõi tekkinud rüseluse käigus teist korralekutsujat pudeliga pähe.

Kannatanud viidi haiglasse. Neist ühe, 1989. aastal sündinud mehe vigastused olid kergemad. 1973. aastal sündinud mees sai aga nii raske koljuvigastuse, et ta suri kolm päeva hiljem haiglas.

Osades väljaannetes ilmunud väide, nagu oleks kannatanuid pärast kehavigastuste tekitamist pekstud edasi jalgadega, ei vasta prokuratuuri kinnitusel tõele.

Politsei pidas peksmises kahtlustatavad kohapeal kinni. Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetlust, mille raames on kaks meest kahtlustatavatena üle kuulatud.

Kahtlustuse järgi inimesele surmavaid vigastusi põhjustanud 1989. aastal sündinud mehe võttis kohus prokuratuuri taotlusel kuni kuueks kuuks vahi alla. Teisel kahtlustataval on keelatud kodust lahkuda.

Süüdimõistmisel saab kohus tapmise eest karistada kuni 15-aastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles