PILDID ⟩ Põlluaas rääkis Ungari kolleegiga Eesti ja Ungari suhetest

Postimees
Copy

Riigikogu esimees Henn Põlluaas (EKRE) kõneles tänasel kohtumisel Ungari parlamendi esimehe László Kövériga Eesti ja Ungari suhetest ning riikide Euroopa Liidu tasandil toimuvast koostööst.  

«Meil on palju ühist, mitte ainult ajaloos, aga ka poliitilistes ja julgeolekuküsimustes,» ütles Põlluaas. Tema sõnul aitavad kohtumised neid suhteid veelgi süvendada. 

Põlluaas ja Kövér rääkisid Euroopa Liidu immigratsioonipoliitikast ja vajadusest kaitsta traditsioonilisi euroopalikke kristlikke väärtusi. Sallivuse ja vabaduste teemal olid parlamendi esimehed üksmeelel, et võrdsed õigused peavad olema kõikidel. 

Ungari parlamendi esimees tõi esile, et kuigi Eesti-Ungari suhtlus on tihe ja koostööd tugevdab ka keelesugulus, siis on võimalik palju ära teha majandussuhete arendamisel.

Kohtumisel osales ka Eesti-Ungari parlamendirühma esimees Anti Poolamets. Kövér kohtus riigikogus veel ka Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Anneli Otiga.

Pärastlõunal asetavad Põlluaas ja Kövér lilled kommunismiohvrite memoriaalile Maarjamäel. Teisipäeva veedab Kövér Saaremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles