Merkeli CDU lükkab parteikongressi koroonapandeemia tõttu edasi

Copy
Saksamaa konservatiivse Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) peasekretär Paul Ziemiak suundumas pressikonverentsile.
Saksamaa konservatiivse Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) peasekretär Paul Ziemiak suundumas pressikonverentsile. Foto: AFP / Scanpix

Saksa liidukantsleri Angela Merkeli Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) teatas esmaspäeval, et lükkab koroonaviirusse nakatumiste kasvu tõttu edasi 4. detsembriks planeeritud kongressi, kus oli kavas valida erakonnale uus juht.

Erakonna juhid kaaluvad olukorda detsembri keskel ja otsustavad järgmised sammud, ütles partei peasekretär Paul Ziemiak, kelle sõnul CDU loodab siiski, et kongressi ei tule korraldada virtuaalses vormis, ent kui pandeemiat kontrolli alla ei saada, võib see olla ainus variant.

2018. aastal, kui Merkel teatas, et ei taotle uutel üldvalimistel mandaati, tõusis CDU uueks juhiks tema protežee Annegret Kramp-Karrenbauer, kes aga astus kohaliku skandaali tõttu vaid mõni kuu hiljem tagasi. 

CDU juht juhib traditsiooniliselt erakonna ja selle Baieri sõsarpartei Kristlik-Sotsiaalse Liidu (CSU) üldvalimistele. Valitud juht on erakonna kantslerikandidaat ja vahetab valimisvõidu korral Merkeli sellel kohal välja. 

Hetkel pürivad CDU uueks juhiks Põhja-Rhein-Vestfaali peaminister Armin Laschet, advokaat Friedrich Merz ja välispoliitika ekspert Norbert Röttgen. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles