Terviseamet küsib palgatõusu ja uusi töötajaid (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Täna kohtus riigikogu sotsiaalkomisjon terviseameti peadirektori Üllar Lannoga.
Täna kohtus riigikogu sotsiaalkomisjon terviseameti peadirektori Üllar Lannoga. Foto: riigikogu sotsiaalmeedia

Täna kohtus riigikogu sotsiaalkomisjon terviseameti peadirektori Üllar Lannoga. Tema sõnul on terviseametil oma ülesannetega hakkama saamiseks vaja palgatõusu ja 27 uue töökoha loomist. 

Lanno tõi kohtumisel esile, et koroonaviiruse tõttu tegutsetakse praegu maksimaalse kontaktide jälgimisvõimekuse piiril ja töömahu kasvades on kaasatud teisi riigiasutusi. Tema hinnangul on Covid tulnud selleks, et jääda ja seetõttu vajab amet lähiajal 27 uut ametikohta.

Personali hoidmiseks ja värbamiseks on Lanno sõnul hädavajalik ka praeguse palgataseme tõstmine.

Veel rääkis Lanno komisjonile elanikkonna teadlikkuse tõstmise tähtsusest, ameti sõnumid peavad muutuma kiiremaks ja täpsemaks.

Veel oli juttu äsjalõppenud koolivaheajal reisil käinud perekondade enesejälgimise olulisusest, kuna kevadisele koolivaheajale järgnes suurem haigestumiste laine.

Sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder (Keskerakond) selgitas, et 27 täiendavat töökohta on terviseametile vajalikud, alustades koroonadetektiividega ja lõpetades analüütikutega. «Terve terviseamet vajab tugevdamist,» lisas Mölder. 

Kas riigikogu sotsiaalkomisjon näeb uuteks ametikohtade loomiseks ressursse? Mölder selgitas, et selle aasta esimesest lisaeelarvest on terviseamet saanud raha tööjõu palkamiseks, muudeks kulutusteks ning ka ületundide tasustamiseks.

Sotsiaalkomisjoni esimees lisas, et ka järgmisel aastal näeb riik ette täiendavalt miljoneid eurosid just terviseametile. «Pikas perspektiivis võiks Euroopa Liidu taaskäivitamise fondist raha peale tulla aastateks 2022-2024, mis aitaks ametil nii tööd tõhustada kui ka tehnoloogiat arendada,» lisas Mölder. «Ma olen Lannoga nõus, et koroona on haigus, mis jääb alles ning sellega tuleb iga päev tegeleda.» 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles