PILDID ⟩ Scoutspataljon alustas Lätis õppust Teraskilp

Postimees
Copy

Scoutspataljon korraldab sel nädalal Lätis õppuse Teraskilp, kus osaleb pea 500 kaitseväelast Scouspataljonist ja liitlaste lahingugrupist.

Lätis Adaži polügoonil 1. jalaväebrigaadi õppusel Furious Axe osalenud Scoutspataljon korraldab sel nädalal õppuse Teraskilp, kus osaleb pea 500 kaitseväelast Scouspataljonist ja liitlaste lahingugrupist, et harjutada kompanii raamistikus taktikalise grupi lahingutegevuse drille, edastas kaitseväe peastaap.

Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Eero Aija selgitas, et Ükski üksus ei võitle kunagi isoleerituna ega teistega arvestamata ning seetõttu on igal aastal õppusele kaasatud Eesti kamraadid teistest 1. jalaväebrigaadi allüksustest. «Tänavu pakuvad lahinglaskmistel kaudtuletoetust liitlaste lahingugrupi suurtükiväe- ja pioneeriüksused ning Taani rühm, kes tegutseb integreerituna soomusjalaväekompanii koosseisus,» lausus kolonelleitnant Aija.

Õppuse Teraskilp esimesel päeval toimus kõigepealt Scoutspataljoni sisene laskevõistluse teine etapp ja teispäeval harjutatakse juba eelseisvateks lahinglaskmisteks, kasutades selleks imitatsioonivahendeid. Seejärel toimuvad soomusgrupi, soomusjalaväerühma ning jalaväerühma lahinglaskmised ning õppus kulmineerub reedel ja laupäeval toimuvate kompanii raamistikus taktikalise grupi lahinglaskmistega. Meditsiinilise toetuse tagab tagalapataljoni meditsiinirühm ning lahinglaskmiste korraldamist toetab ka toetuse väejuhatuse sihtmärgimeeskond.

Scoutspataljoni ülema hinnangul andis möödunud nädalal sealsamas Lätis Adaži polügoonil toimunud 1. jalaväebrigaadi õppus Furious Axe väga hea võimaluse lihvida erinevaid taktikalisi tegevusi ja koostööd brigaadi raamistikus.

«Me saime harjutada kaitselahinguid, üksuste läbiliikumist ning vastutuse üleandmist, tehes seda väga lähedases koostöös Eesti liitlaste lahingugrupiga Läti liitlaste lahingugrupi vastu. Sõjalise üksuse treenimine eeldab võrdväärset vastast ning võimalikult elutruud stsenaariumi, mida tänavune Furious Axe pakkus,» lisas kolonelleitnant Aija.

Õppus lõppeb 1. novembril.

Seoses Lätis toimuvate 1. jalaväebrigaadi õppustega liiguvad kuni 2. novembrini kaitseväe kolonnide ja rasketehnika suunal Ikla – Pärnu – Tapa. Kaitseväe kolonnide liikumiskiirus on maksimaalselt 70 km/h ning pikkus on kuni 15 sõidukit. 

Õppus Teraskilp on alates 2005. aastast Scoutspataljoni aastase väljaõppetsükli kulminatsiooniks, mille käigus toimuvad ka kompanii ja pataljonitaseme lahinglaskmised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles