Reformierakond soovib kaht distantsistungit (10)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Reformierakonna esimees Kaja Kallas.
Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Foto: Tairo Lutter

Reformierakonna fraktsioon tegi riigikogu juhatusele ettepaneku korraldada sel kolmapäeval ja neljapäeval riigikogu täiskogu istungid distantsilt ehk kaugosalusega. See võimaldaks näiteks siseminister Mart Helme (EKRE) umbusaldushääletusel osaleda ka neil riigikogu liikmetel, kes praegu karantiinis on. 

«Reformierakonna fraktsioon teeb objektiivsetest põhjustest tingituna ettepaneku rakendada kaugosalusega istungi läbiviimine kolmapäeval, 28. oktoobril algusega kell 14 ja neljapäeval, 29. oktoobril algusega kell 10,» seisab Reformierakonna fraktsiooni kirjas riigikogu juhatusele. 

Kaugosalusega istungi pidamise otsustab riigikogu juhatus, kuhu kuuluvad koalitsioonist spiiker Henn Põlluaas (EKRE) ja asespiiker Helir-Valdor Seeder (Isamaa) ning opositsioonist asespiiker Siim Kallas (Reformierakond). Ühtlasti on Siim Kallas ka üks Reformierakonna saadikutest, kes pärast 20. oktoobri Viimsi vallavolikogu istungit peab kaks nädalat karantiinis olema. Lisaks Kallasele osales vallavolikogu istungil ka riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Aivar Sõerd. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles