Riina Solman keeleteadlaste ettepanekust: loendusankeedi kavand vajab täiendamist

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Rahvastikuminister Riina Solman
Rahvastikuminister Riina Solman Foto: Madis Veltman

Rahvastikuminister Riina Solman (Isamaa) toetab keeleteadlaste ettepanekut, et emakeelt või emakeeli oleks võimalik järgmisel aastal toimuva rahvaloenduse ankeedis eristada. Lisaks ootab minister keeleteadlasi loenduse töörühma, et ankeeti üheskoos täiendada. 

Solman selgitas, et rahvastikuministri haldusala ülesandeks on rahvastiku- ja perepoliitika kujundamine. «Täpse ja mitmekülgse rahvastiku statistika olemasolu on selleks möödapääsmatult vajalik. Kõige olulisemaks andmeallikaks rahvastikumuutuste hindamisel ja jälgimisel on kahtlemata rahvaloendus,» lausus Solman ja lisas, et see on ka põhjus, miks ta soovib minitrina 2021. aasta rahvaloenduse õnnestumisele igati kaasa aidata.

«Toetan täielikult keeleteadlaste ettepanekut, et emakeel(ed) oleks võimalik rahvaloenduse ankeedis eristada. Samas leian, et lisaks emakeele küsimusele vajab statistikaameti poolt hiljuti välja pakutud küsitlusankeet täiendamist veel mõne tunnuse osas, mis seonduvad näiteks rände ja paiknemise, töötamise ning elamistingimustega,» leiab minister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles