Helle-Moonika Helme: põhiseadus jääb abielu rahvaküsitlusest välja (64)

BNS
Copy
Helle-Moonika Helme
Helle-Moonika Helme Foto: Pilt videost

Kevadesse kavandatud abieluteemalise rahvaküsitluse küsimuse sõnastus põhiseadust ei maini, ütles Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Helle-Moonika Helme ETV hommikuprogrammis «Terevisioon».

EKRE algse plaani kohaselt võinuks küsimus kõlada, et kas te toetate, et abielu oleks mehe ja naise vaheline liit. Küsimuse täpse sõnastuse kallal aga praegu veel töötatakse, kuna ka õiguskantsler on öelnud, et küsimusest väga oleneb, kuidas saab pärast edasi liikuda.

«Sõnastust peab veel timmima, et ei tuleks pärast tagasilööke,» ütles Helme. «Rahvaküsitluse igal juhul teeme, sest see on üks osa meie demokraatiapaketist, kus me tegelikult tahame, et see rahvaküsitlus oleks pretsedent. Sellest edasi me võiksime liikuda ka järgmiste rahvaküsitlustega kõikvõimalikel ühiskonnas tähtsates küsimustes. Näiteks kasvõi presidendi otsevalimine,» ütles Helme.

«Me ikkagi arvame, et mingites sellistes asjades, mis on ühiskonnaelus tähtsad, me võiksime küsida, mida rahvas päriselt arvab. Siis me võib-olla võtaksime ka ühiskonnas väga palju pingeid maha,» lisas ta.

Algselt kohalike omavalitsuste volikogude valimiste päevale plaanitud rahvaküsitluse toomist kevadesse pidas Helme heaks, sest kui see on teistest valimistest eraldi, saavad inimesed isekeskis selle küsimuse peale mõelda. «Mida kiiremini me need pinged ühiskonnas maha saame, seda parem,» sõnastas Helme küsitluse korraldamise ühe eesmärgi.

Kommentaarid (64)
Copy
Tagasi üles