Huvitava looga kunstipärl lisati Haus Galerii sügisoksjonile

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: Haus galerii

Taaskord on tulnud müüki üks kaunis kunstipärl. Nimelt lisati Haus Galerii sügisoksjonile, mis toimub juba 30. oktoobril, müüdavate kunstiteoste hulka ka Lembit Sarapuu „Pulmakleit Ledale“.

Tegemist on ühe Lennart Meri ideel sündinud eesti maalikunsti näituse „Eesti maalikunst aastatuhande vahetusel“ teostest, mis esmalt ja suuremas mahus oli eksponeeritud 2000 aastal Tallinnas, seejärel Saksamaal Lichthofis, ning viimasena eesti kunstike poolt eriti armastatud ja olulises Pariisis. Näituse eesmärk oli anda ülevaade viimaste aastate maalikunstist Eestis ning tegemist oli tolle hetke kõigi aegade suurima eesti kunsti näitusega välismaal.

Publikule oli näitus muljetavaldav nii Tallinnas, Pariisis kui Saksamaal.  Lichthofis saatis seda eriline menu, kuna teadaolevalt kaalusid näituse võõrustajad kogu ekspositsiooni omandamist. Näituse lõppedes jäi see võimalus siiski paljudele erinevatele kunsti-metseenidele. Teoseid soetati mitmetesse märkimisväärsetesse erakogudesse. 

Lembit Sarapuu teost „Pulmakleit Ledale“ võib, lisaks selle tavapäratule mõõdule, pidada artisti kõige ilusamaks teoseks. Mütoloogilise ainestikuga maalide poolest tuntud Lembit Sarapuu on Ledat kujutanud Helena, kui kõige ilusama naise, väärika emana. Leda ja Luik on olnud paljude kunstnike motiivideks ning Leda ilu pattude allikaks. Kui paljudel teistel teostel on autor loonud erootilisemat sisu, siis “Pulmakleit Ledale” on puhta ilu ja lootuse sümbol.

„Eesti maalikunst aastatuhande vahetusel“ näitusel osalenud tööde varasematel müükidel on püstitatud artistide teoste uued hinnarekordid. Neid teoseid eksisteerib vaid loetud hulk ning 30. oktoobril avaneb erakordne võimalus üks neist soetada.  

Haus Galerii sügisoksjonist ja teostest saab lähemalt lugeda galerii kodulehelt.

Copy
Tagasi üles