Tallinna-Tartu maanteel hukkus avariis inimene

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna-Tartu maantee 133. kilomeetril Annikvere ristis toimus raske liiklusõnnetus, milles hukkus üks ja sai viga viis inimest.

Esialgsetel andmetel kaotas Tallinna poolt Tartu suunas liikunud BMW teadmata põhjustel sirgel teel juhitavuse, läks külglibisemisse ja põrkas parema küljega vastu Tallinna poole sõitnud Mercedes Benz bussi. Mercedes paiskus tee pealt välja, teatas Lõuna prefektuur.

Sõiduauto kõrvalistmel istunud 21-aastane naine hukkus. Politsei teatel oli hukkunu Venemaa kodanik.

BMW roolis olnud 27-aastane mees ja neli mikrobussis istunud isikut said viga ning toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi. Mercedest juhtinud 60-aastane mees viga ei saanud.

Kohale kiirustanud päästjatel tuli kaht inimest sõiduautost välja aidata, selleks kasutati lõikeriistu. Päästjad kõrvaldasid ka sõiduki süttimisohu.

Tartu Ülikooli Kliinikumi pressiesindaja ütles pärastlõunal, et üks kannatanu sai juba koju. Ülejäänud vajavad haiglaravi, kuid nende seisund on stabiilne.

Politsei alustas täpsemate asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust. Sõidukitel olid nõuetekohased rehvid. Teeolud on talvised ja lumesadu ning tuisk halvendavad mõnes kohas nähtavust.

Paari tunni jooksul pärast avariid oli liiklus õnnetuspaigas tugevalt häiritud.

Samal ajal selle õnnetusega teatati teisest avariist ka Puurmani aleviku piirkonnas (umbes 40-45 kilomeetrit Tartust), kus väikebuss oli teelt välja kraavi sõitnud, sõnas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik. Päästjad käisid sõidukit teele sikutamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles