Ööpäevaga lisandus 82 koroonapositiivset (9)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Koroonaviirus Covid-19 testimise silt. Foto on illustratiivne.
Koroonaviirus Covid-19 testimise silt. Foto on illustratiivne. Foto: Tomi Saluveer

Viimase ööpäevaga lisandus Eestis 82 uut koroonapositiivset. Nakatumismäär on Eestis 52,07. 

Haiglaravil on 34 inimest, intensiivravi vajab neli ja juhitaval hingamisel on üks patsient. 

Viimase ööpäeva nakatunutest tuvastati 44 Harjumaal, 17 Ida-Virumaal, kolm Raplamaa, kaks Viljandimaal, üks Tartumaal, Läänemaal, Valgamaal, Põlvamaal, Järvamaal, Jõgevamaal, Pärnumaal ja Võrumaal. Teadmata päritoluga on kaheksa nakatunut, mis reeglina viitab välismaalastele. 

Harjumaa juhtumitest 34 laekusid Tallinna.  Kuue Harjumaa juhtumi puhul on tegemist varasema nakatunu lähikontaktsetega. Neli Harjumaa juhtum on sisse toodud Venemaalt, Belgiast ja Horvaatiast. Ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 2 300 inimese, kellest 413 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 12 kollet: esimese töökoha koldega on seotud 42, teise töökoha koldega kaheksa ning kolmandas töökoha koldes on kaheksa haigestunut. Perekonna koldes on viis inimesest. Esimeses kooli koldes on kuus ja  teises kooli koldes on viis haigestunut.  Neljandas töökoha koldes on 10 nakatunut ning viiendas töökoha koldes kokku kuus inimest. Peokoldes on 17 inimest. Kuuendas töökoha koldes on kaheksa haigestunut. Hooldekeskuse koldes on 32 inimest. Täna lisandus seitsmes töökoha kolle, kus on kuus inimest.

Eelmise ööpäevaga lisandus 26 Viru vangla kinnipeetava testitulemus, tänahommikuses üldstatistikas kajastuvad neist kaheksa, sest kõik Viru vangla positiivsed proovid  pole veel tervise infosüsteemi lisatud. Kuuel juhul nakatuti Ida-Virumaal pere või tuttavate kaudu, ühel juhul saadi nakkus läbi töökontakti ja üks juhtum toodi sisse Venemaalt. Ida regiooni tööpiirkonnas on 11 aktiivset kollet: Kohtla-Järve kooli koldega on seotud 11 ja Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa inimest. Jõhvi kooli koldega on seotud üheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 haigestunut. Sillamäe esimese kooli koldega on seotud 36 ja teise kooli koldega üheksa inimest. Meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud 10 haigusjuhtu. Narva töökoldes on seitse inimest ja lasetaia koldes kuus. Narva-Jõesuu töökoha koldes on üheksa inimest. Vangla koldes on 31 inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 700 inimese, kellest haigestunud on 134.

Jõgevamaale, Valgamaale ja Võrumaale  lisandunud juhtumite puhul on tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega. Viljandimaa uued juhtumid on samuti varasemate nakatunute lähikontaktsed. Tartumaa ja Põlvamaa  juhtumite nakatumiste asjaolud veel selgitamisel. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 300 inimese, kellest 46 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, milleks on 20 inimesega Jõgevamaa töökoha kolle.

Pärnumaa uu juhtumi puhul saadi nakkus läbi perekontakti. Läänemaa nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on üle 180 inimese, kellest 38 on haigestunud.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles