PILDID ⟩ NATO sõjalise komitee esimees külastas Eestit

Postimees
Copy

Sel nädalal Eestit külastanud NATO sõjalise komitee esimees kindral Stuart Peach  kohtus kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Heremiga ning sai ülevaate regiooni julgeolekuolukorrast.

Kolmepäevase visiidi jooksul sai NATO sõjalise komitee esimees lisaks Balti regiooni julgeolekuolukorrale ülevaate ka Eesti kaitseväe ja Tallinnas paikneva NATO staabielemendi tegevusest, edastas kaitseväe peastaap.

«Loomulikult on NATO-l ees palju väljakutseid, kuid me oleme tugevamad üheskoos, et tulla nendega toime terve alliansina. Me oleme väga tänulikud Eestile selle panuse eest mis te annate Afganistanis, kõikidel meie missioonidel ja operatsioonidel. Ma olen aastate jooksul näinud palju vaprust ja pühendumust teie sõduritelt ja see on väga muljetavaldav,» ütles kindral Peach.

«NATO sõjalise komitee esimehega kohtumine andis mulle kindlust, et meil on oma liitlastega ühine arusaam Balti regiooni ja Euroopa julgeolekuolukorra kohta, seda ka NATO kõige kõrgemal tasemel. Samuti sai sõjalise komitee esimees meid külastades vahetu ülevaate meie riigis paiknevate liitlasüksuste tegevuste, võimekuste ja olulisuse kohta meie regioonis turvalisuse tagamisel,» ütles kindralmajor Herem.

Visiidi käigus kohtus kindral Peach ka president Kersti Kaljulaidi, riigikogu riigikaitsekomisjoni liikmetega ning kaitseministeeriumi kantsler Kristjan Prikiga. Samuti külastas NATO sõjalise komitee esimees Tallinnas asuvat NATO küberkaitsekoostöö keskust ning kaitseväe Tapa linnakut, kus sai ülevaate 1. jalaväebrigaadi ja liitlaste lahingugrupi tegevusest.

NATO sõjaline komitee on NATO kõrgeim sõjaline juhtorgan, kuhu kuuluvad kõikide liikmesriikide kaitseväe juhatajad. Komitee ülesanne on NATO sõjalise poliitika ja strateegia väljatöötamise juhtimine, suuniste andmine NATO strateegilistele väejuhatustele ning poliitiliste juhtstruktuuride nõustamine sõjalistes küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles