PILDID ⟩ Parima noorkoka tiitli pälvis Carina-Elisabeth Hade

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Noorkokk 2020 tiitli pälvis Carina-Elisabeth Hade
Noorkokk 2020 tiitli pälvis Carina-Elisabeth Hade Foto: Lauri Laan

Eile toimunud Eesti Peakokkade Ühenduse korraldatud võistlusel võttis mõõtu seitse parimat kodumaist noort kokka, kelle hulgast pälvis esikoha ning parima noorkoka tiitli Carina-Elisabeth Hade Tartu Kutsehariduskeskusest (KHK). Paremuselt teiseks jäi Marleen Murumets Kehtna KHKst ning kolmandaks Alice Adamson Järvamaa KHKst.

Võistlejatel tuli etteantud aja jooksul valmistada pidulik isutekitaja, broileriliha ja –subprodukte sisaldav pearoog ning magustoit, milles pidi kasutama Fazeri riivleiba ning meetooteid.

Esikoha pälvinud Carina-Elisabeth Hade valmistas isutekitajaks suitsutatud kukeseene tartaleti juursellerikreemi, munakollase-flakey, marineeritud kuusevõrsete ja röstitud seedermänniseemnetega, pearoaks kana-toorjuustu ballotine’i võrkkelmes kanapugu, puraviku jus lié, pärandipeedi tekstuuri, porgandi-bâtonnet´, hirsi «lume» ja murulauguõliga, magustoiduks aga mee-semifreddo «leivakivide», õietolmukrõbediku, astelpajugeeli ja rukkilinnase-tuilega.

Noorkokk 2020 tiitli pälvis Carina-Elisabeth Hade, tema valmistatud isutekitaja.
Noorkokk 2020 tiitli pälvis Carina-Elisabeth Hade, tema valmistatud isutekitaja. Foto: Lauri Laan

Hade oli eilsele väljakutsele väga pikalt treeninud ning seljataha on jäänud palju unetuid öid. «Aga ilmselt just tänu põhjalikule ettevalmistusele õnnestus võistlusel kõik 100-protsendiliselt,» rõõmustas võitja. 

Aasta parima noorkoka tiitli pälvis Carina-Elisabeth Hade, pildil tema valmistatud pearoog.
Aasta parima noorkoka tiitli pälvis Carina-Elisabeth Hade, pildil tema valmistatud pearoog. Foto: Lauri Laan

Haugas pälvis võistlusel ka parima abilise eriauhinna ning tema juhendaja juhendaja Õnnela Muuga parima juhendaja auhinna. Noorkokk valas kiidusõnadega üle ka oma mentori, kelleks on tuntud tippkokk ning Eesti Peakokkade Ühenduse president Taigo Lepik.

Žüriiliikme ning restoran Wicca peakoka Angelica Udekülli sõnul oli Hade võidutööde puhul märgata kõrget taset. «Tema road olid tehniliselt väga hästi läbi mõeldud ning ka maitsed olid suurepäraselt paigas,» kiitis Udeküll. «Seekordsete võistlejate puhul saab tõsta esile head tehnilist võimekust ja julgeid katsetamisi. Eesti kokandusel on suur ning lootusrikas tulevik,» leiab Udeküll. 

Noorkokk 2020 tiitli pälvis Carina-Elisabeth Hade, tema valmistatud magustoit.
Noorkokk 2020 tiitli pälvis Carina-Elisabeth Hade, tema valmistatud magustoit. Foto: Lauri Laan

Noorkokk 2020 tiitli nimel võistlesid ka Sirelyn Miljand (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool), Taivo Suurpuu (Viljandi Kutseõppekeskus), Milena Simane (Pärnumaa Kutsehariduskeskus) ja  Polina Kopõlova (Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus).

Parimad selgitas välja žürii, kuhu kuulusid peakohtunik Marko Sõmer (Horisont), Aasta Kokk 2019 Cätlyn Priks (Von Krahli Aed), Angelica Udeküll (Wicca), Rado Mitro (RADO), Stefan Berwanger (Alexander) ja Martin Meikas (Ö). Boksikohtunikud olid Koit Uustalu ja Kaido Metsa.

Eesti kööki, restoranikultuuri ja Eesti toidukultuuri edendav üritus toimus juba 26. korda, tegemist on Eesti Peakokkade Ühenduse poolt korraldatava pikaealiseima ja professionaalseima kokkade võistlusega Eestis. Noorkokk 2019 tiitli pälvis Noel Moglia, kes sel aastal võistleb juba Aasta Kokk 2020 võistlusel, mis toimub täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles