Pärnu linnavalitsus toetab Jumalikke Ilmutusi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühing Jumalikud Ilmutised kuulub Sven Sildnikule, kes on tuntud kirjanikunime all (:) kivisildnik.
Osaühing Jumalikud Ilmutised kuulub Sven Sildnikule, kes on tuntud kirjanikunime all (:) kivisildnik. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus otsustas toetada sel aastal korraldatavaid kultuuriüritusi ja muid ettevõtmisi 2,2 miljoni krooniga, teiste seas toetatakse osaühingut Jumalikud Ilmutused.


Osaühing Jumalikud Ilmutused kuulub Sven Sildnikule, kes on tuntud kirjanikunime all (:) kivisildnik.



Linn toetab Toomas F. Aru luuleraamatu kirjastamist 20 000 ja (:) kivisildniku luuleraamatu “Raagus” kirjastamist 20 000 krooniga.



Kokku makstakse toetusi 70 ettevõtmisele. Enamik toetustest on alla 100 000 krooni, vaid ooperimuusika festivali (150 000), ooperipäevade (130 000) ja suupillifestivali (100 000) toetus ületab seda summat.



Mark Soosaare korraldatavat filmifestivali toetab linn 77 000 ja näitust “Mees ja naine” 55 000 krooniga. Lisaks saab uue kunsti muuseum sel aastal näitustegevuse korralduskulude katteks 50 000 krooni.



Oistrahhi festivali selles nimekirjas ei ole, tema saab eelarvest 400 000 krooni. Rahvusringhäälingu küsimusele, kas festival ikka toimub, sest mullu ähvardasid korraldajad selle ära jätta, vastas linnapea Mart Viisitamm: “Ähvardusi ärajäämise osas on igal aastal. Kindlasti ei tule ta nii suures mahus, et festival kuu aega kestab, aga europrojekti rahastuse ja linna toel võib ta siiski toimuda.”



Kogu toetusesaajate nimekirjaga on võimalik tutvuda Pärnu linnavalitsuse interneti koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles