Aasta ettevõtliku õpetaja tiitli nominentide seas on Evelin Teiva ja Mairi Luik

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Kadrina keskkooli õpetaja Evelin Teiva on üks aasta ettevõtliku õpetaja tiitli nominente.
Kadrina keskkooli õpetaja Evelin Teiva on üks aasta ettevõtliku õpetaja tiitli nominente. Foto: Marianne Loorents

Haridus- ja teadusministeeriumi ettevõtlusõppe programmi Edu ja Tegu tänavuse tunnustuskonkursi nominendid on selgunud, viies kategoorias esitati kokku 22 kandidaati. Aasta ettevõtliku õpetaja tiitli nominendid on ka Porkuni kooli kodunduse õpetaja Mairi Luik ja Kadrina keskkooli eesti keele ja klassiõpetaja Evelin Teiva.

Ministeeriumi ettevõtlusõppe programmi juht Kristi Ploom on rõõmus, et üha rohkem kandidaate esitavad ka õpilased ja lastevanemad. "See näitab, et ettevõtlusõpe on väga hästi vastu võetud ning selle eestvedajad ja kaasalööjad nii koolis kui ka väljaspool on tõelised tulesädemed, mis ei jää märkamata ka teistele," rääkis Ploom. Positiivse trendina nimetas Ploom ka koostööd koolipere ja ettevõtjate, lastevanemate, kohaliku omavalitsuse vahel. "Mitmekesine õpe ja turvaline katsetamisruum julgustavad noori oma ideid ellu viima ja enesekindlamana töömaailma astuma," ütles Kristi Ploom.

Aasta parimaid ettevõtlusõppe edendajaid tunnustatakse viies kategoorias: aasta ettevõtlik õpetaja ja õppur, ettevõtlusõppe mentor ja ettevõtlusõppe edendaja ning Edu ja Tegu programmi aasta tegija.

Aasta ettevõtliku õpetaja tiitli nominent Mairi Luik on Porkuni kooli kodunduse õpetaja. Ta muudab toiduga tegelemise nii mänguliseks kui ka eluliseks, pidades õpilaskohvikut koos erivajadusega lastega. Kohvikutöö algab esmaspäeviti menüü koostamise ja toiduainete nimekirja tegemisega. Toorained hangitakse hulgilaost või kooli aiast, kooliraadio kaudu avalikustatakse menüü, teisipäeval-kolmapäeval täidetakse tellimusi ning avatakse õpilaskohvik. Toitu on võimalik tellida ka kabinetti ning seda teevad lapsed rõõmuga, tuues kaasa arve, mis tuleb tasuda kas teenindaja kätte või mida tuleb käia kohviku kassapidaja juures maksmas. Tähelepanuta ei jäeta ka kasutatud nõusid, viisakat käitumist, hügieeninõudeid, klientide tagasisidet. "Mairi näeb kõigi laste potentsiaali ja annab neile võimaluse tundma õppida oma võimetele vastavalt ettevõtluse ja ettevõtlikkusega seotud maailma. Mairi kodunduse tundides arendatakse erivajadustega õppurite ettevõtlusteadmisi neile sobival moel, integreeritud on eri õppeained," seisab iseloomustuses.

Kadrina keskkooli eesti keele ja klassiõpetaja.Evelin Teiva on muutunud õpikäsitlusega aktiivne ja ettevõtlik õpetaja, kes oma läbimõeldud ja järjepideva tegevusega toetab õpilaste loovust, innovaatilisust ja ettevõtlikkust. "Õpetaja Evelin on hea näide sellest, et ettevõtlikkust saab õpilastes kujundada juba esimeses kooliastmes," kirjeldatakse teda iseloomustuses. Evelin Teiva on koos õpilastega aktiivselt ja edukalt osalenud projektides, peab klassiblogi, kasutab õuesõppe ja uurimusliku õppe meetodeid, teeb veebilehte õppimise ja liikumisharjumuste toetamiseks, on korraldanud näituseid kooliperele, osaleb aktiivselt kooli arendustegevuses ja Kadrina Hariduskogu eksperdirühma töös. 

Haridus- ja teadusministeeriumi ettevõtlusõppe programmi Edu ja Tegu laureaadid kuulutatakse välja 4. novembril ettevõtlus- ja karjääriõppe konverentsil "Ennast juhtiv ja väärtust loov noor ei ole imeloom". Kahepäevane virtuaalne hariduskonverents on jälgitav ERR-i portaalis, lähem info on leitav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles