Urmas Reinsalu: Kaja Kallas soovib abielureferendumi mõtet moonutada (47)

BNS
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu
Välisminister Urmas Reinsalu Foto: Remo Tõnismäe

Välisministri Urmas Reinsalu (Isamaa) arvates soovib Reformierakonna liider Kaja Kallas abielureferendumit kasutada valitsuse vastu hääletamiseks.

«Kaja Kallase eilne sõnum oli konkreetne: kui referendum toimub, vastake eitavalt,» kirjutas Reinsalu pühapäeval sotsiaalmeedias. «Miks ta seda teeb? Esiteks, ta soovib, nagu ise on öelnud, samasooliste abielud tulevikus seadustada ja abielureferendumi jah-tulemus blokeerib selle võimaluse. Otseselt ei julge ta seda loosungit selge võitluslipuna püstitada ja kasutab selleks teist argumenti. Ta soovib referendumi mõtet moonutada ning sisuliselt öelda, et kui teile ei meeldi Eesti Vabariigi valitsus, kuhu Reformierakond ei kuulu, siis öelge ei.»

«Viimane loogika on eriti veider ja põhiseaduses sätestatud rahvahääletuse mõtte vastane ning nii võiks ju kutsuda rahvahääletusel ükskõik mis formaalse küsimuse peale kutsuda rahvast ükskõik mis asjas seisukohta kujundama,» märgib Reinsalu. «See on täiesti sürrealistlik lähenemine ja saaks väita, et 2003. aastal minu hääl EL-i referendumil tähendas hoopis seisukohta vööndiaja kellakeeramise osas? Tegelikult soovib Kaja Kallas selle hämaga muuta vastuvõetavaks oma toetajatele, kes sisuliselt sooviksid vastata jah, hoopis ei-valiku.»

Kommentaarid (47)
Copy
Tagasi üles